Hadnagy Attila: Minden nap küzdöttem azért, hogy legyek valaki

Bölöni, Selymes, Hadnagy. A három legeredményesebb erdélyi magyar focista. A sepsiszentgyörgyi Hadnagy Attila közülük az „újonc”, noha már ő is visszavonult, mert klubvezetői ajánlatot kapott attól a csapattól, amelyet ő juttatott fel az első ligába. Nem először sikerül ez neki: eddigi összes csapata vele lett A-ligás. Van-e titok? Talán most kiderül... (A teljes cikk a 2021-es Nőileg magazin márciusi számában jelent meg.)
Hirdetés

Hadnagy Attilában minden megvan, ami a rajongott focistákban. A tehetség is, ez nyilvánvaló. Emellett sármos és közvetlen, ugyanakkor gyógyíthatatlanul ambíciózus – így mérik a focihoz értők. 13 évnyi távollét után, 2015-ben igazolt „vissza” a Sepsi OSK-hoz csapatvezetőként.

„Úgy jöttem haza, hogy azt a pár évet, ami még hátra van a focikarrieremből, lefocizgatom az OSK-nál a második ligában. Aztán szétrúgtuk a tervet és történelmet írtunk a csapattal.

Nem titok, hogy oroszlánrészt vállaltam ebben, 28 gólt lőttem a csapatnak” – foglalja össze az elmúlt éveket Attila.

– Amikor 2019-ben lejátszodtad az utolsó meccset, mit éreztél?

– Azt, hogy jó döntést hoztam. Még 1–2 évem lett volna focistaként, de a klubvezetői ajánlat már nem biztos, hogy várt volna rám. Mindenkinek eljön az idő, és én a hosszabb, biztosabb utat választottam. (…)

– Melyik három gólt tartod a legfontosabbnak a karrieredben?

Hirdetés

– A Botoșani-i csapattal a Craiova elleni gólomat, a brassói klubbal a bajnok CFR Kolozsvár elleni gólomat, itthon pedig a 93. percben lőtt Viitorul elleni gólomat. De még sokat tudnék felsorolni. (…)

Szép idők – amikor még így szurkolhattunk egy gólkirálynak…

– Az eredményes foci sok edzést, rengeteg utazást, állandó távollétet igényel. Hogyan egyeztethető össze ez a családi élettel?

– Sportemberrel együtt élni nagyon nehéz. Sok áldozatot kell hozni, de a profi szintű sportért megéri. Minden tiszteletem azoké a nőké, akik jól menedzselik ezt. A családom akkor is ott volt a mérkőzéseken, amikor Botoșani-ban játszodtam, a feleségem a 4 hónapos Pankával és a 2 éves Kristóffal tette meg a 350 km-t, de nem volt kérdés, hogy jönnek-e.  A feleségem előtt, és a többi nő előtt is, le a kalappal. (…)

Fotó: Sepsi Osk Klub

Friss lapszámunkat alább kérheted:

Hirdetés