Színházjegyet adunk karácsonyi ajándékba!

Kedves Olvasóink! Szeretnénk élményt ajándékozni nektek idén decemberben. Ezúttal színházjegyeket sorsolunk ki a Hegedűs a háztetőn című darabra, melyek a Kolozsvári Állami Magyar Színházban használhatóak fel. Érdekelnek a részletek?
Hirdetés

Az év utolsó hónapja az ajándékozásról szól. A tartalmas olvasnivaló mellett most szeretnénk valami mással is meglepni benneteket.

Vegyetek részt a Színházjegy ajándékba! játékunkban, és nyerjetek színházjegyet a Hegedűs a háztetőn című darabra!

A játékszabályok ugyanazok, mint eddig. Küldjétek el a marketing@noileg.ro e-mail címre, hogy milyen témáról olvasnátok szívesen a Nőileg felületein. Ha pedig a sorsolás napján a szerencsés 7 személy között lesztek, akkor küldjük is az ajándékjegyet.

Hirdetés

Témajavaslatok beküldési határideje: 2022. december 20., 12:00 óra

Sorsolás: 2022. december 20., 13: 00 óra

A szabályzatot itt éred el: Újra ajándékozunk!

A jegyek a december 21-ei Hegedűs a háztetőn című előadásra szólnak, és felhasználhatóak a Kolozsvári Állami Magyar Színházban.

A darabról írják:

A Broadway-en 1964-ben bemutatott, nagysikerű Hegedűs a háztetőn története egy kis ukrán faluban, Anatevkában játszódik az 1900-as évek elején. Anatevka közössége hagyománytisztelő, összetartó kis közösség, ahol mindenkinek megvan a megszokott és elfogadott szerepe a rabbitól a házasságközvetítőn át Tevjéig, a tejesemberig, aki feleségével Goldével és öt lányával él és próbál túlélni.

A mindennapi megélhetésért folytatott harc és az eladósorban levő lányok jövője nem kis fejtörést okoznak Tevjének, ő azonban rendíthetetlen hittel ragaszkodik vallásához és a hagyományokhoz, a változások kora azonban gyökeret ver az ő házában is, és akár akarja, akár nem, ez felforgatja családja megszokott életét. Tevje változni és változtatni kényszerül, ám a problémák nem csitulnak, a békés kis falu életét ellenségeskedés és zavargások háborítják. A zsidó közösséget a megsemmisülés fenyegeti, kiűzetnek a faluból, ám az újrakezdés reménye tovább élteti a hitet.

Nagysikerű, humoros musical egy zsidó család külső kényszerek és belső vágyak által irányított életéről egy viharos történelmi időben, de leginkább a változó világokról és a mindenkori értékrendről, arról, hogy mit jelent emberség, család, hit, közösség és összetartás.

Hirdetés