Találd meg az igazit! Akkor is, ha munka

Jól menő céget vezető nő ismerősöm nemrég munkát keresett facebookon (is). Cége olyan ágazatba tartozik, amely teljesen leállt a koronavírus miatt. „Nem szeretnék anyagilag leépülni.” – írja a cégvezető, aki most alkalmazotti státusba kényszerült ugyan, de megoldást keres az adott helyzetre. (A teljes cikk a 2020-as Nőileg magazin októberi számában olvasható.)

Azt hinnénk, a nők elsődlegesen érintettek munkaerőpiaci válság esetén. A szakember szerint viszont árnyaltabb a dolog.

– Nagyon sokszor a gazdasági válságok jobban érintik a férfiakat. A jelenség neve mancession – magyarázza Geambașu Réka szociológus. Ez így volt Közép-Kelet Európában a szocializmus összeomlásakor, az ipar szétesése ugyanis a férfiakat sújtotta inkább. Most sem biztos, hogy a nők lesznek a válság vesztesei, mert sokan olyan ágazatokban dolgoznak, amelyekre szükség van: tanügyben, egészségügyben, közigazgatásban.

Vesztesei lehetnek ugyanakkor a válságnak a magánszektor bizonyos ágazataiban dolgozó nők, és főleg azok, akiknek a kisebb gyerekek miatt otthon kellett maradniuk. Ők, ha még nem is veszítették el a munkahelyüket, mindenképp nehéz időket élnek. (…)

Munka nélkül maradtunk. Mit tegyünk?

– Ha valaki elveszíti az állását, vagy tudja, hogy nagy veszélyben van, a legracionálisabb az, ha aktívan tevékenykedik a helyzet megoldásáért – mondja Marschalkó Eszter Enikő munka- és szervezet szakpszichológus, HR-tanácsadó. Frissítsen önéletrajzot, töltse azt fel a fontos online portálokra, legyen jelen mindenütt.

Minden nap nézze át a lehetőségeket, küldjön egyenesen a cégekhez is CV-t, ha vonzónak tartja az ajánlatukat.

Az ismerősök hálózata is nagyon értékes. Számos cégnél jutalmazzák az alkalmazottakat, ha kollegákat visznek be, és ilyenkor érdemes az ismerősökön keresztül bejuttatni az önéletrajzot a HR-osztályra. Minél több helyre kerül be az önéletrajz, annál nagyobb az esély, hogy interjúra hívjanak. Ez persze nem azt jelenti, hogy fejetlenül mindenre jelentkezni kell.

Fontos az önéletrajz cégre szabott, okos, tömör formája is. Ezzel pedig munka van. Adjunk magunknak időt arra, hogy elérjük a célunkat. Két–hat hónapra is szükség lehet a megfelelő munkahely megtalálására. (…)

Gyengébb nem, gyengébb munkaerő?

– Az apák előnyben vannak az anyákkal szemben munkakeresés tekintetében – mutatják a statisztikák. A foglalkoztatási ráta magasabb az apák, mint az anyák körében – mondja Geambașu Réka szociológus.

A gyermekvállalásnak ára van a munkaerőpiacon: először is kérdés, hogy talál-e állást az anya, másodszor, hogy a képzettségének megfelelőt talál-e, és jellemzően bérkülönbség is van.

– Egyáltalán be kell-e számolni a munkaadónak a magánéleti helyzetről?

– Az egyértelmű válasz: nem. Ugyanakkor mindent elárul rólunk például a facebook profilunk, s nem egyszer már az állásinterjú előtt lecsekkolnak bennünket a szociális média felületein.

Ugyanakkor sok stratégiával élnek az álláskereső anyák is: ők maguk is lekáderezik a cégeket, ahová munkáért jelentkeznek, és attól függően, hogy mennyire tűnik empatikusnak, családbartának a munkáltató, többféle önéletrajzuk is van előkészítve: olyan, ahol leírják, hogy férjük van és gyerekük, olyan, ahol csak a férjet vallják be, és olyan is, ahol mindenkit letagadnak a CV-ben – meséli Geambașu Réka.  (…)

A kudarc is lehetőség

„A kudarc legtöbbször abból adódott, hogy rengeteg reményt, elképzelést fűztem a kívánt munkahelyhez. De az egyik legkellemetlenebb élményem az volt, amikor jelentkeztem valahová (persze akkor is nagy reményekkel), és soha, azóta sem válaszoltak az e-mailemre. Annyit sem, hogy: elnézést, most nem áll módunkban/nem így képzeljük el/próbálkozz máskor stb.” – meséli kudarcélményét Bea, azonban a HR-szakember szerint csak akkor kell kudarcként megélni az elutasítást, ha az önhibánkból történt. (…)

Hirdetés

Marschalkó Eszter Enikő szerint

A kudarc újraértékelése jó lehetőség. Kitől függött a kudarc? Igazából az lehet csak személyes kudarc, ami tőlünk függött.

Olyan helyzeteknek a kudarcként való megélése, amelyek nem tőlünk függenek, hibás. Utóbbiak fölöslegesen keserítenek el.

Ha egy ilyen nemkívánt helyzetbe kerülünk, használjuk a következő kérdéseket: Tőlem függ vagy nem? Ha igen, akkor mit tanulhatok ebből? Mi a jó ebben? Hol és hogyan fejlődjek? Ki segíthet? Ezek a kérdések kimozdíthatnak az egyhelyben topogásból. Ha pedig nem megy egyedül, kérj segítséget!

A HR-es javaslatai:

Hogyan viselkedjünk állásinterjún?

Az öltözködés fontos! A formális és diszkrét megjelenést mindig értékelik. A túl provokatív veszélyes lehet. Senki sem szeretne olyan helyen dolgozni sokáig, ahol a szoknya hossza döntött.

Az őszinte, kiegyensúlyozott beszélgetés célravezető. Ahhoz, hogy jó fényben mutatkozzunk, először is pontosan kell ismernünk saját előnyeinket és hátrányainkat. Utóbbiak ugyanolyan fontosak!

Mitől lesz valaki nyerő és mi az, amitől biztosan elbukik?

A hazugság és megbízhatatlanság biztosan buktat. Egy jó szakembernek nem kell reklámoznia magát, a dicsekvés semmiképpen sem ajánlott. Ez nem azt jelenti, hogy az álláskereső nem számolhat be azokról a nehéz feladatokról, amelyeket korábban sikeresen megoldott. De a túlbuzgóság, túlmotiváltság visszatetsző.

A tények, a részletek és a megbízhatóság nyerő. Minél logikusabban illik egy álláslehetőség valaki korábbi karrierjébe, annál nagyobb az esély, hogy jó találat legyen. Ezt keresi az alkalmazó, és ezt keresi az alkalmazott is. (…)

További, munkakereséssel kapcsolatos tippeket a Nőileg októberi számában találsz.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: