„A bajusz a brand”

... és a kalap, de azt nem mindig lehet hordani – vallja Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Munkája megköveteli a nyakkendőt és az öltönyt, szereti is őket, de a piacra továbbra is rövidnadrágba megy, még akkor is, ha édesanyja úgy gondolja, nem illik. 

Nyakkendőből és ingből van a legtöbb, ingben a fehér és a kék a kedvence, nyakkendőben viszont több darabot is fontosnak tart: ott van például a felesége által kézzel készített nyakkendő, amit hordani ugyan nem lehet, mégis az egyik legfontosabb, aztán a kis teknősbékás, amely finom selyem lévén, szintén hordhatatlanná vált.

{hirdetes}

Mégis a legérdekesebb az egy példányban készült, kék-arany nyakkendő, amelyet a munkatársaitól kapott születésnapjára, és amelyet csak különleges nemzeti ünnepekkor visel.

Ha öltönyt vásárol, mindig két egyforma nadrágot vesz, mert a nadrág hamarabb elkopik; betartja, hogy a zokni kell találjon a cipő színével, ahogyan azt is, hogy az öv vagy a nadrág színéhez, vagy a cipő színéhez kell igazodjon. Imádja továbbá a bársonyt és a kalapot is.

Nyúlszőrből készült, saját monogramjával ellátott kalapjai vannak, télen-nyáron szívesen viselné őket, bár tudja, hogy a mondás úgy tartja: aki télen kalapot visel, attól tanácsot ne kérj. Nyáron csak lóháton hord kalapot, amelyhez hozzátartozik a fekete posztó lovaglónadrág, a fehér ing és a mellény is.

Tamás Sándor legfontosabb „viselete” mégis a bajusza.