Valami régi, valami új: a csipke

A csipke örök. Sosem megy ki divatból. Feldobja a legegyszerűbb összeállítást, csinossá teszi a leghétköznapibb viseletet. Százféle oldala van, amelyből mi most csak néhányat tudunk megmutatni.

A csipke világhódító útja az itáliai reneszánsz korával együtt indult, és azóta sem tűnt el a köztudatból. Viseletként voltak egészen nagy és hosszan tartó hódításai, aztán voltak korszakok, amikor kevésbé tartozott a kedvencek közé, de abban egyetérthetünk, hogy eleganciája minden korban töretlen maradt. Most éppen azokat az időket éljük, amikor újra érdemes csipkét hordani, mert nemcsak menő, de a legkelendőbb viseletek egyike is.

Ilyen az egyszerű

Az egyszerű

Ha éppen semmilyen motivációnk nincs a felöltözésre, ihletünk még annyi se, a legesélyesebb, hogy egy blúz-farmer kombinációt fogunk választani. De ebben az esetben is nyúljunk olyan darabhoz, amely hordoz magán némi csipkét. Ez a diszkréten csíkozott, világoskék, harangujjú felső a babos farmernadrággal minden, csak nem unalmas viselet. A csipke nagyon diszkréten van jelen, mégis dominálja az egész szettet.

Részletekért katt a Galériába

A vagány

A farmerszoknya mindig ütőkártya, főleg ha egy fehér csipketoppal kombináljuk. Mindez a napsugaras napokon jól is néz ki, télen azonban igencsak alulöltözöttnek tűnhetünk benne. Ha viszont bakanccsal és meleg kardigánnal párosítjuk, máris megoldottuk a problémát. A stílusok rendkívül jól passzolnak egymással, még akkor is, ha kicsit szokatlannak tűnnek.

A nőies

A nőies

A divatvilág sokat fordult mostanság, már nem kell attól félnünk, hogy bizonyos anyagtípusok nem illenek egymáshoz. Ha valaki kételkedett volna abban, hogy a csipkeszoknya hogyan jön össze a pulcsival és a csizmával, íme a tökéletes példa: a vastagabban csipkézett szoknya bőven elbírja a pulcsit, a testszínű csizma pedig rendkívül nőiessé teszi ezt a ruhakombót.

A romantikus

Semmiképp ne a legnagyobb hidegben akarjuk viselni ezt a csodás törtfehér csipkeruhát, hagyjuk inkább egy olyan alkalomra, amikor tündökölni szeretnénk valakinek. A lenge csipkeruhát viszont ne féljünk kedvenc csizmánkkal társítani, nem vesznek össze, sőt, annyira kiegészítik egymást, hogy ember legyen a talpán, aki le tudja venni rólunk a szemét.

Az üzletasszony

Van, hogy éppen nem szoknyás napunk van, mégis csinosan kéne öltözni.

Az üzletasszony

Ekkor kell elővenni a kedvenc fehér, magasított nyakú csipkeblúzunkat, társítani egy fekete nadrággal és élénk színű zakóval, megtalálni mellé a megfelelő kiegészítőket, és máris kész a tökéletes szettünk egy munkanapra. A magassarkú elengedhetetlen!

  1. és 7. szett: Ha hív az éjszaka...

Kétféle (jó, több is van, de mi most csupán kettőre gondoltunk) kiruccanós este létezik: amikor elegánsnak kell lenni, és amikor szexinek érdemes lenni. Az első estéhez ezt a körkörösen szőtt zöld csipkeruhát ajánljuk, amelyet egy vállkendővel még vonzóbbá varázsolhatunk. A második estéhez jöhet a klasszikus fekete: vékonyan szőtt, térdig érő csipkeszoknya fekete blúzzal.

Minden részlet fontos

Ennek szolidabb változata a felül csipkés, fekete selyemblúzzal társítva, szemet gyönyörködtetőbb pedig a vállakat szabadon hagyó csipkeblúz-variáció. 

Fotók: Máthé Zoltán /Modell: Hodor Barbara

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2018. decemberi lapszámában jelent meg.