Bagossy Brothers Company: Visszajövök én egyszer még

Negyedik alkalommal jelentkezett 2019-ben a Road Movie, amely augusztusban kezdődött, és amely a népszerű magyar előadók „otthonába”, ifjúkori emlékeik helyszínére röpíti a nézőt-hallgatót.

Ez a projekt a határon innen és túlról származó magyar énekesek, zenekarok „utaztatásával” ismert és rejtett kincseit mutatta és mutatja meg a Kárpát-medencének – a múlt évben négy, idén 12 dallal egészül ki a repertoár. A csöppet népnevelő jellegű projekt – amit nem bánunk – túl is mutat elsődleges célján: nem csupán kedvet csinál felfedezni ismeretlen, közeli helyeket, hanem az előadó lelkébe is betekintést enged, ráadásul egy dalt is tálcán kínál.

Azért beszélünk még mindig erről, mert decemberben volt látható és hallható először a gyergyói Bagossy Brothers Company Visszajövök című Road Movie-dala. Erről Bagossy Norbi úgy nyilatkozott, nem konkrét helyeket, hanem érzéseket és emlékeket igyekeztek képileg megjeleníteni.

A családot és a barátokat, a fenyőket, a hideget, mely számára melegséget is jelent egy időben. A dalban hallható egy gyergyói iskolás kórus – a Salamon Ernő Gimnázium kórusa –, amelytől ezt hallhatjuk: Visszajövök én egyszer még.

A VOLT FILM a Road Movie gazdája, a szerzők mellett neves zenei és játékfilmes rendezők készítenek klipet a dalokhoz – a Visszajövök dalhoz Árpa Attila. Az eddigiek: Margaret Island Házszám, Rúzsa Magdi Hazatalálsz, a Hiperkarma jószerencsét! című dala.

Ha még nem láttad, íme a klip:

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2020. januári lapszámában jelent meg. Keressétek az újságárusoknál.