Csupazene és vigadalom

Énekeljenek, táncoljanak, nagyokat kacagjanak! Ugyanis könnyen lehet ilyen a november, ha időt szánnak mindarra, amit kultúrkínálunk. 

Énekeljenek, táncoljanak, nagyokat kacagjanak! Ugyanis könnyen lehet ilyen a november, ha időt szakítanak mindarra, amit kultúrkínálunk. 

„Világ körüli Erdély-turnéra” érkeznek novemberben a Showder Klub humoristái: a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter. A trió először Brassóban felel majd a jókedvért 12-én, majd 13-án Sepsiszentgyörgyön, végül 17-én Marosvásárhelyen űzik el a borongós, őszi hangulatot. Tóth Szabolcs, a Szomszédnéni egyik tagja így nyilatkozott az eseményről: „Mindig is szerettünk volna egy világ körüli turnét, és mivel a világ közepe Erdélyben van, érdemes ott kezdenünk.”

Több helyszínen is bemutatja Bányavakság című előadását az Osonó és az Andrei Mureșanu Színház. A koprodukciót először Temesváron láthatják 4-én, ezt követően 6-án Szatmárnémetiben, majd 13-án Marosvásárhelyen, végül 14-én Kolozsváron tekinthetik meg az érdeklődők.

Akár azt is mondhatnánk, hogy november a turnék hónapja, hiszen az Anna and the Barbies zenekar is most látogat Erdélybe. Érdemes feljegyezni tehát a helyszíneket és az időpontokat és minél hamarabb beszerezni a jegyeket: november 22. – Nagyvárad, november 29. – Kolozsvár, november 30. – Csíkszereda és december 1. – Sepsiszentgyörgy. A We Rock elnevezésű turnén a szervezők meglepetés helyszíneket is ígérnek. Legyünk résen!

A Mozart! című musicalt tekinthetik meg az érdeklődők november 19-én a Kolozsvári Állami Magyar Operában. Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum kórusa 2014 óta rendszeresen színpadra viszi a musicalirodalom egy-egy híres darabját. A választás idén Lévay Szilveszter és Michael Kunze német musicaljére esett, amely a zeneszerző életéből mutat be jeleneteket.

A Mozart-kedvelők számára a november további érdekes eseménnyel kecsegtet, hiszen a Mercurium Quartett előadásában hallhatják a zeneszerző klarinétötösét Gyergyószentmiklóson.  A vonósnégyes ezúttal vendégszereplővel lép a színpadra, így a november 15-i komolyzenei koncerten a klarinét is főszerepet kap a hegedű, a brácsa és a cselló mellett.

A Sárik Péter Trió ismét erdélyi turnéra indul, ezúttal a Jazzkívánságműsor magyarul lemezét mutatja be.  A zenekarhoz most Falusi Mariann csatlakozott, akinek a Mennyország tourist ugyanolyan jól áll, mint a Holnap hajnalig, a Nem adom fel vagy éppen a Márti dala. Az erdélyi lemezbemutató turné november 19-én indul, a részletes program a sarikpeter.hu weboldalon olvasható. Nagy buli ígérkezik, kár lenne lemaradni!

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2018. novemberi lapszámában jelent meg. 

Aktuális lapszámunkat most itt kérheti >>> 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>