Heti összefoglaló: fókuszban a gyermekeink jólléte

E heti inspiráló, elgondolkodtató írásainkból válogattunk

A nyár mindfulness technikái – De jó érzés a saját bőrömben lenni

Nyár nevű kollégám önkéntesen besegít és ideiglenesen átvállal a terhekből – gyermeknek, felnőttnek Dimén-Varga Tündétől

[embed]

korábban írtuk

]

Debrenti Edith matematikus kutató – Se a cikkek, se a kutatások nem ölelnek vissza, csak a gyermekeink

„Anyaként minden perc a kisgyerekekről szól, az esti mesét sem igénylik míg a világ, de amíg igen, addig az a dolgunk. Minden órára való felkészülésemet, minden cikkemet késő este, illetve éjszaka írtam, mert akkor tudtam dolgozni. Hiába a szervezőkészség, ügyesség, a nap akkor is csak 24 órából áll, nekem a saját pihenésemből kellett lecsípni, ahhoz, hogy dolgozni tudjak."

[embed]

korábban írtuk

]

Az esetek 10 százalékában öt év alatti gyermekeket érint a szexuális visszaélés

„Az tette velem ezt a szörnyűséget, akinek pont meg kellett volna védenie, ha más bánt. Azt éreztem, az sem számít, ha meghalok” – Zsuzsi megrázó története csupán egy a több százezerből.

[embed]

korábban írtuk

]

„Minden gyerek jó szeretne lenni, mi szeretnénk segíteni ebben, hogy sikerüljön"

Kodály Tanár Úr szerint „a gyermekeknek a legjobb is csak éppen elég jó”, tehát a legigényesebb zenei anyaggal kell táplálni a gyermeket, hogy fejlődni tudjon. S a lelkéhez legközelebb a saját népdalai, gyermekjátékai állnak – Nagy Éva Vera, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar egyik vezetője.

[embed]

korábban írtuk

]

Vele a gardrób-fotózás kultúrtörténeti előadássorozat...

Mindent megtervez, még a váratlanra is forgatókönyve van, legalább kettő. Az ideális alany, mondhatom, türelmes, humoros, szolgálatkész, mindezek tetejébe barát, ami azt jelenti, seperc alatt azonos hullámhosszra kerülünk legyen szó öltözködésről, zenéről, irodalomról, politikáról.

[embed]

korábban írtuk

]

Júliusi lapszámunkból

Erdélyi magyar lány az olimpián, különleges dokumentumfilm a TIFF-en, fesztivál és ritkaságszámba menő menedékház lélegzetelállító kilátással – mutatjuk

[embed]

korábban írtuk

]

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock