Operett és Pokolgép

A magaskultúra találkozik decemberben a rock`n `rollal, legyenek résen, hogy le ne maradjanak a legjaváról! Az év utolsó hónapjának kultajánlója kövekezik.

A magaskultúra találkozik decemberben a rock`n `rollal, legyenek résen, hogy le ne maradjanak a legjaváról! Az év utolsó hónapjának kultajánlója kövekezik.

Első barátság, első szerelem, szülői elvárások. Hogyan kell mindezeknek megfelelni? Háy János Völgyhíd című darabja boncolgatja ezeket a kérdéseket, a darabot Marosvásárhelyen mutatja be az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház. Az előadást és drámafoglalkozást 14 éven felüliek, középiskolás osztályközösségek vagy összeszokott középiskolai csoportok számára ajánlják. Az előbemutató december 7-én 19 órától, a bemutató előadás pedig december 8-án 18 órától lesz. Jegy előadás előtt, a helyszínen váltható. Előzetes helyfoglalás is lehetséges.

 

József Attilától a Pokolgépig, Honfoglalástól az István a királyig – ezzel az alcímmel meghirdetett akusztikus esten Kalapács József, a magyar rockzene egyik kimagasló alapembere koncertezik a csíkszeredai Ólommadárban december 13-án 20 órától. Nagybányáról érkezik ide, ahol december 7-én koncertezik. A repertoár Kalapács életútját érintő zenei projektek, illetve együttesek szerzeményét tartalmazza akusztikus hangszereléssel, köztük Pokolgép-, Omen-, Kalapács-, Hard-, Kormorán-dalokkal. Beugró 25 lej.

 

Adventi Operettgálaestre hív a Budapesti Operettszínház! Igen kedvelt, sokak által ismert előadókat köszönthetnek: Oszvald Marikát, Peller Károlyt és Bódi Barbarát. Napi két-két előadással rukkolnak elő, Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Házában december 16-án, Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégiumban december 15-én, a Nagyváradi Filharmóniánál december 19-én, Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes termében december 21-én. Jegyek elővételben is vásárolhatók. 

„Dolgoznunk kell, ha élni akarunk, és akarunk élni, tehát dolgozni fogunk” – vallja a rendező-koreográfus Könczei Árpád a Kiáltó szó előadás kapcsán. Ezzel a címmel ugyanis októbertől látható a Kós Károly emlékére rendezett, az Udvarhely Néptáncműhellyel megálmodott produkció. Miként hagyott nyomot a történelem a népi kultúrán, és hogyan változott a táncház az utóbbi évszázadban? E változások ábrázolására, a mai tánc- és zenei hagyomány felmutatására tesz kísérletet a táncműhely. A Kiáltó szó című előadást Székelyudvarhelyen, a Művelődési Ház nagyszínpadán december 5-én és 7-én 19 órától még megtekinthetik.

 

A Zakariás Zalán rendezte, Bolha a fülbe című vígjátékot Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színház tűzi műsorára. George Feydeau 20. századi francia drámaíró darabjában egy párkapcsolati hajszát láthat a néző. Ez a darab a szerző életművének csúcsa, a vígjáték-irodalom egyik kiemelkedő alkotása. Kedves hölgyeim és uraim, december 20-án 19 órától bemutató!

 Kiemelt kép: pixabay.com

 A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2018. decemberi lapszámában jelent meg. 

Aktuális lapszámunkat most itt kérheti >>> 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>