Fürdőruhatrendek és tuti tippek

Soha nem volt egyszerűbb alakunknak megfelelő fürdőruhát választani. Kulcsszavak: kényelem és viselhetőség, de az sem árt, ha tudjuk, melyik fazon áll igazán jól nekünk. Feltérképeztük a 2018-as fürdőruhatrendeket, mutatjuk.

Soha nem volt egyszerűbb alakunknak megfelelő fürdőruhát választani. Kulcsszavak: kényelem és viselhetőség, de az sem árt, ha tudjuk, melyik fazon áll igazán jól nekünk. Feltérképeztük a 2018-as fürdőruhatrendeket, mutatjuk.

Végre eljött a pillanat, amikor nem kell mindent megmutatni a strandon, 2018 nyarán akkor leszünk divatosak, ha a diszkrétebb, többet takaró, mégis szexis darabokat részesítjük előnyben. Nem kell mindenképpen kétrészest választanunk, hiszen már harmadik nyara hódít az egyrészes fürdőruha, és nem kell egyszínű, unalmas fazonokba sem tuszkolnunk magunkat, mert eljött a színek, minták, motívumok és fodrok nyara. Egy szabály azonban mindig van: itt a méret a lényeg!

A paletta rendkívül színes, ezért könnyen megtalálhatjuk álmaink darabját. 2018-ban előtérbe kerülnek a fűzők, a virágmotívumok, a fodrok, a rojtok, a glitteres, fényes, csillogós neonszínek, az azték minták és a csíkok. Modellben hódítanak a mélyen kivágott hátú, a tüll vagy áttetsző anyagbetétes darabok, a bársony, a magasított derék, a topszerű melltartó, valamint a félvállas megoldások. Idén megengedett az eltérő mintájú alsó és felső rész, a lényeg minden esetben az, hogy kiemelje személyiségünket a fürdőruha.

Első tipp: Ha bomba alakunk van, akkor is szerezzünk be egy egyrészes fürdőruhát! Ez az idei alapdarab! Dobjuk fel ékszerrel, lánccal, vagy válasszunk olyan modellt, amelynek mély kivágású első és hátsó része van. Sokkal szexibbek leszünk, mint az alig takaró, falatnyi, tangás bikiniben (bár valószínű, hogy a legtöbb férfi most nem ért egyet velem).

Második tipp: Méretünknek megfelelő darabot válasszunk! Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor a csípőbe erősen bevág az alsó rész, vagy a melltartó tartópántja a nyaknál ér véget. Nagyon fontos, hogy jó legyen ránk a fürdőruha, hiszen cipőből sem veszünk egy számmal kisebbet vagy nagyobbat. Ma már az online boltok is pontos mérettáblázattal vannak ellátva, az üzletben pedig szakember segít a megfelelő méret kiválasztásában.

Harmadik tipp: Legyünk reálisak magunkkal szemben, ne akarjunk olyan fürdőruhát viselni, ami nem áll jól! Igen, nekem is tetszik az oldalt fűzős modell, tenyérnyi anyaggal, de azt hagyjuk meg a tinilányoknak. Kerüljük a háromszög alakú, falatnyi felsőrészeket is, az csak a nagyon kis mellű nőknek áll jól. Ne féljünk kísérletezni, próbáljunk fel több stílusú fürdőruhát, mert csak úgy találhatjuk meg az álommodellt, ha van viszonyítási alapunk.

További tippek, testalkat szerint:

ALMA ALAK

Jellemzői: kerek has, szélesebb váll, nem túl hangsúlyos derék.
Tipp: Bármelyik egyrészes fürdőruhában ragyogni fog! Hogy ne érezze túl unalmasnak, több modellt javaslunk: a vállra lehúzós, az elöl és hátul dekoltált, a strasszokkal kirakott vagy az elöl fűzővel ellátott darabokban mind csodálatosan mutat. Ha mégis szeretne kétrészes fürdőruhát, nagyon menő lesz egy magasított derekú alsó részben.

Javasoljuk továbbá a klasszikus feketét, ahogyan a koktélruhában, úgy a fürdőruhában is az örök darab, amely nemcsak karcsúsít, de feldobva egy lánccal elegánsan is mutat. Ha ezen modellek közül választ, eltereli a figyelmet a kényes pontokról, és oda helyezi a hangsúlyt, ahová kell. Jó tanács: kerülje a virágmintákat, a túldíszített darabokat, a sokszínű anyagokat, a neon árnyalatokat és a bársonyt! Ezek mind erősítenek.

KÖRTE ALAK

Jellemzői: kerek popsi, szélesebb csípő és comb, keskeny derék, karcsú felsőtest.
Tipp: Bátran viselje a kétrészes darabokat, azonban figyeljen arra, hogy inkább a felsőtestét hangsúlyozza. A legkönnyebben ezt úgy érheti el, ha minél színesebb, fodrosabb, mintásabb fürdőruhafelsőt választ, az alsó részt pedig ellensúlyozza egy egyszínű, lehetőleg sötét árnyalatú bugyival. Bugyiban is maradjon inkább a francia mellett, lehet magasabb a dereka, az csak csinosabbá tesz.

Ha mégis megkíván egy egyrészes darabot, válasszon olyant, amely felül rojtozott, úgy hangsúlyosabb lesz a felsőtest, a legjobb hatás érdekében pedig olyan modell is választható, amelynek alsó részében tüll- vagy átlátszó szilikonbetét van, így karcsúbbnak tűnik majd.

HOMOKÓRA ALAK

Jellemzői: karcsú derék, szélesebb csípő, nőies idomok, tökéletes arányok.
Neki minden jól áll, semmilyen cselhez nem kell folyamodnia. A homokóra típusú hölgyek egy nagy hibát követhetnek el: ha túl levetkőznek.

Ne felejtsük el, hogy a strandon vagy tengerparton is van protokoll, ezért nem árt a diszkrétebb viselet, még akkor is, ha tökéletes az alakunk. A fentebb felsorolt trendek bármelyikét bátran viselje, és hálálkodjon, hogy ilyen szerencsés.

OSZLOP, ATLÉTIKUS, FIÚS ALKAT

Jellemzői: azonos szélességű váll, derék és csípő, kis mellek és popsi.
Tipp: Minden fodrot, rojtot, mintát és flittert neki találtak ki! Választhat horgolt anyagú vagy push up melltartót.

Ha a fürdőruhafelső hangsúlyosabb, optikailag növeli a melleket. Még előnyös lehet a csipkebetétes felső, alulra pedig francia fazonú bugyival hangsúlyosabbá tehető a csípő, ezáltal vékonyabbnak hat a derék is. 

Fotó: Macys, WithChic, Unas1

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2018. júniusi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>