Gardróbba bújt szivárvány

Fehér orvosi köpenyt, fekete ruhát csak akkor visel, ha feltétlenül szükséges. Dr. Szőke Kinga, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház Szemészeti Osztályának főorvosa napi 10–12 órát dolgozik, nem csoda, hogy cipőben és ruhában is a kényelmesre szavaz. No meg a vidáman színesre.

Fehér orvosi köpenyt, fekete ruhát csak akkor visel, ha feltétlenül szükséges. Dr. Szőke Kinga, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház Szemészeti Osztályának főorvosa napi 10–12 órát dolgozik, nem csoda, hogy cipőben és ruhában is a kényelmesre szavaz. No meg a vidáman színesre.

Pöttyös, csíkos, virágos, absztrakt minták, lila, narancs, pink és vörös, zöld és kék, fehér citromsárgával fűszerezve – mintha valaki egy játékos, bohókás tündérre bízta volna: állítson össze stílusos, egymáshoz jól passzítható darabokból szivárványos ruhatárat. Az egyedi, tarka gardrób tulajdonosa cseppet sem égi, sőt nagyon is földi tünemény. Szőke haj, zöld szem, karcsú, sportos alkat – a fiatal, kétgyermekes doktornő azoknak a szerencsés nőknek a kategóriájába sorolható, akiket egy férfi ismerősöm úgy határozott meg: ha a magasból rádobnak egy konyharuhát, az is kifogástalanul áll rajta.

A gardróbmustra során ilyen performansszal természetesen nem próbálkoztunk, tanácsot sem adtunk, hogy mit mivel viseljen – egyedül a nagyon trendi és praktikus, citromsárga betéttel megbolondított zöldesszürke gumicsizmát súgtuk.

Kinga perdült, fordult, máris kész volt a csinos, praktikus és jól variálható szett. Fordított bőr, zöld körömcipőt választott a vállát szabadon hagyó kék-fehér csíkos ruhához, amit a gyöngyökkel „körített” méregzöld karórával és a nagyon rafinált, első látásra folyóiratnak látszó táskával tett elegánssá.

Bizsu, kalapok, sál és napsütésben, borús időben is mindig kéznél levő napszemüveg – kedvenc kiegészítők, amiből bevallása szerint sok van, de sosem elég. Ahogy színekből és kényelmes lábbelikből sem. Most épp a citromsárga szín a kedvenc – a napfényben, enyhe szellőben libbenő fodros ujjú ruhát merészen kombinálta a vörös topánkával, bokacsizmával, magas szárú, csipkés fehér sportcipővel – több életre így kelt az egyszerű, de nagyszerű nyári ruha.

Kedvenc darabja sok van, például a laza, virágos farmernadrág, a mackó formájú nyaklánc, az esőernyő. Szeret öltözködni, de nem feltétlenül követi a divatot, nem is márkabolond. Elegánsabb ruha, hosszú vagy félhosszú szoknya, laza farmernadrág? – sosem este dönt, mindig a reggeli hangulatának a függvénye, hogy aznap mire esik a választása.

Turkálóban, mondja, nem szerencsés, ruhavásárláskor viszont megfontolt: csak olyan darabot választ, ami jó minőségű, jól kombinálható a már meglévőkkel, kényelmes és tükrözi az egyéniségét. Ergo: mindig jó energiákkal teli, mindig nőies és sohasem unalmas.

Fotó: ifj. Haáz Sándor 

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2017. júliusi-augusztusi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>