Különös szülinap

Furcsa, eddig még nem tapasztalt érzés volt olyan születésnapra menni, ahová nem vittünk ajándékot és meghívót sem kaptunk. Megérkezve magától értetődő természetességgel huppantunk a fotelekbe egy olyan projektet ünnepelni, amelyben mindannyian benne vagyunk.

Egy év alatt nagyon megszerettük ezt a lapot és egymást is, sokat jelent nekünk a Nőileg és a csapat. Egy dolog hiányzott csak: hogy mindannyian együtt legyünk...

„Új feladatokat, új kihívást, új barátságokat jelentett nekem a Nőileg. Új színt is a szakmai életembe, örömökkel, nehézségekkel. És azt a havonta jelentkező jó érzést, hogy én is részese lehetek ennek az értékteremtő munkának. Mert hiszem: ez a lap érték. És a miénk!” (Asztalos Ágnes)

„Élményszerű találkozásokat, egy nagyszerű csapathoz való tartozást, vagány kollégákkal érdembeli vitákat, kihívásokat, lapzárta előtti körömrágós éjszakákat, jól sikerült munka után elégtételt.” (Lázár Emese)

„Lehetőséget kaptam arra, hogy a nagyvárosi szórványban élőket is megszólaltathassam, emellett egy jó csapatba csöppentem, amelynek tagjai bebizonyították, hogy az őket elválasztó több száz kilométer ellenére – még ha néha döcögősen is – képesek vagyunk együtt dolgozni.” (Farkas-Ráduly Melánia)

„Egy évvel ezelőtt az volt az első gondolatom, hogy végre! Le voltam nyűgözve az igényességétől. Csak arra vágytam, hogy egyszer, valamikor, bármikor én is a csapat tagja lehessek.” (Ménessy Kinga Kitty)

„Tavaly ilyenkor tudtam, hogy lesz szülinap is. És azt is, hogy fogok szeretni itt dolgozni, meg hogy büszke is leszek rá: pasiként egy igényes női magazinnak alkotni.” (Mihály László)

„Annak idején hiányzott a kihívás a szakmai életemből. Így amikor Kinga hívott, örömmel elvállatam a munkát. Egy éves szülinaphoz érkezve, azt hiszem, jól döntöttem.”(Rab Zoli)

„Szülőkké tett bennünket, felelősséggel vagyunk érte. Elérzékenyülünk, ha ránézünk. Akinek gyereke van, tudja milyen érzés.”(Magyari Tekla)

„A Nőileg megmutatja az erdélyi nők rendkívül színes különbözőségét, példaként említi mind a legkisebb faluban ott rejlő szép, sugárzó, alkalmasint küzdelmes életutakat, de figyel a nagyvárosok sétálóutcáin, kávézóiban feltúnő sármőrjeire és díváira is.” (Visky Anna)

„Számos kiemelkedő erdélyi nő nevét hiába ütöm be a keresőbe, az eredményeiken túl nem találok róluk semmit. Mintha munkájuk mögött nem létezne egy hús-vér személy. A Nőileg azért rendkívül értékes, mert lehetőséget ad arra, hogy az eredmények mögött megmutassam az EMBERT.” (Sipos Betti)

„Szinte hihetetlen a lelkesedés, amellyel azt a sok tartalmas, színes, szórakoztató anyagot elkészítettük. Ez mind büszkeségre ad okot.” (Takáts D. Ágnes)

„Olvasóink, akárcsak mi, tudnak azonosulni a szereplőkkel, úgy érzik, ismerik őket, ezért szeretik ezt a lapot. Ennek a régi-új találkozásnak mi teremtettünk alapot.”  (Forró Gyöngyvér)

„A mindennapi etetés-altatás-pelenkázás témakör után jól esett kitekinteni és babablog helyett felnőttek nyelvén is fogalmazni, közélettel, egészségüggyel, kultúrával foglalkozni.” (Trella-Várhelyi Gyopár)

„Azzal, hogy a csapathoz tartozom, egy álom vált valóra, melyet hónapról hónapra újra átélhetek. Kihívást, új színeket, új gondolatokat, találkozásokat jelentett nekem ez az elmúlt egy év. És igen, én is büszke vagyok és boldog.” (Csatlos Tünde)

„Ez a munka szabad, nem függ az aktuális politikai és gazdasági erőviszonyoktól, éppen ezért az interjúalanyok kiválasztásában ennél sokkal fontosabb tényezők befolyásolhatnak.” (Kocsis Amália)

Fotó: Szabó Károly 

Kiemelt képen balról jobbra: Lázár Emese, Sebestyén Kinga, Kovács Eszter, Asztalos Ágnes, Zörgő Noémi, Magyari Tekla