Laza elegancia és praktikum – Puskel Tünde Emese gardróbja

Csinosan elegáns megjelenésével sokszor magára vonzza a tekinteteket, nem hiszem, hogy van olyan aradi, aki még ne figyelt volna fel ruházatára, amely jó ízlését, derűs, fiatalos életvitelét tolmácsolja.

Csinosan elegáns megjelenésével sokszor magára vonzza a tekinteteket, nem hiszem, hogy van olyan aradi, aki még ne figyelt volna fel ruházatára, amely jó ízlését, derűs, fiatalos életvitelét tolmácsolja.

A Maros megyei születésű, Aradon élő Puskel Tünde Emesét a hazai és a magyarországi nagyközönség főként televíziós szerkesztői munkásságáról ismeri, ugyanakkor népszerű pedagógus is. Egy éve vonult nyugdíjba, miután évtizedeken át magyar nyelvet és irodalmat oktatott több aradi iskolában.

Amit magunkon hordunk, életstílusunkat erősíti, visszatükrözi saját természetünket, ezzel a meggyőződéssel alakítja ruhatárát. „Fontosnak tartom, hogy a külsőm erőt, dinamizmust, derűt és optimizmust sugalljon, mert én magam is ilyen természet vagyok”, jelenti ki beszélgetésünk legelején.

Bár tisztában van a trendekkel, nem követi vakon ezeket, inkább pillanatnyi hangulatának megfelelően dönti el, hogy mit vesz fel, és gyakran segít neki a választásban férje is.

Szakmájából adódóan mindig is figyelt öltözködésére. A média világa és a tanári pálya egyaránt arra sarkallta, hogy igényesen öltözzön, és mindig az alkalomhoz illően jelenjen meg. Ruhatárából nem hiányozhatnak a szoknyák, egyberuhák és blézerek, de nem ódzkodik a nadrágoktól sem.

A klasszikus fehér és fekete mellett bátran viseli a színesebb és mintás darabokat is. Szívesen kombinálja a kéket a zölddel, ami sokunknak elképzelhetetlen társításnak tűnhet. Mindkét szín a bizakodást sugallja számára.

Ennél is jobban kedveli a pirosat és ennek minden árnyalatát, ami igazán illik pörgő életéhez. Aktív, sokat utazik, szereti a változatosságot, és keresi az új kihívásokat, ezért az egyik legfontosabb szempontnak tartja, hogy kényelmes ruhákat viseljen, amelyeknek az anyaga nem gyűrődik. Kerüli a fodrokat, az öveket és egyéb díszítéseket, amelyek alacsony termete miatt nem előnyösek számára. Kifejezetten kedveli viszont a csipkét, különösen a madeira fajtát vagy a horgolt, kötött dolgokat.

Mint a legtöbb nőnek, Emesének is gyengéje a cipő és a táska. Ünnepi és hivatalos alkalmakkor kizárólag magassarkút hord, a kirándulásokon pedig nélkülözhetetlen a mokaszin, amely tökéletes összhangot teremt például egy izgalmas szabású csíkos szoknya és horgolt blúz kombinációjával.

Nem mehetünk el szó nélkül az egyéb kiegészítők mellett sem. Szereti az ékszereket, de nem viszi túlzásba őket. Kellemes emlék fűzi például a barátnőjétől örökölt Nefertiti aranymedálhoz, de szívesen hordja a szomszédasszonya által készített egyedi, horgolt fülbevalókat is.

Másik kedvenc darabja a nyári szalmakalap, amelyet húgától kapott születésnapjára, és jól passzol egyik legújabb szerzeményéhez, az elefánthímzéses barna ruhához.

Puskel Tünde Emese gardróbjában tehát a ruhadarabok széles választékát találjuk színben, fazonban és stílusban egyaránt. Bármelyiket is ölti magára, egytől egyig finoman nőies, olykor merész, de határozott megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek, aki nagy gondot fordít arra is, hogy mindig ápolt legyen.

Fotó: Kiss Bea 

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2018. szeptemberi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>