Illemkalandok Randitippek (nem csak) Valentin-napra

Azt szeretném előre leszögezni, hogy semmilyen formában nem rajongok a Valentin-napért. Akkor sem rajongtam, amikor szingli voltam, jól működő párkapcsolatban pedig végképp fölöslegesnek tartom. Ennek ellenére, ha valaki mégis úgy érzi, hogy február 14-én szeretné kiakasztani a szerelemmérőt, adok pár fogódzót a randevúhoz.

Ha tudjuk, hogy párunknak sokat jelent ez a nap, ne adj’ isten, szóvá is teszi, hogy szeretne valamilyen programot, véletlenül se vegyük el a kedvét. Próbáljuk meglepni valami olyannal, aminek igazán örül.

Programszervezés

Vacsora, színház vagy mozi mindig nagyon jó ötlet, csak egy dolgot kell szem előtt tartani: olyan programot szervezzünk, amit megengedhetünk magunknak. Sokkal jobb egy személyre szóló, gondosan előkészített, szerényebb program, mint egy nagyzolós szemfényvesztés, ami talán nem is az érzésekről, hanem a külsőségekről szól. Ha már megvan a tökéletes program és a helyszín is hozzá, illetve a pár nem él együtt, tehát feltehetően nem együtt fognak elindulni a randevúra, a férfinek illik legalább öt perccel hamarabb érkezni a találkozóra. Apropó, helyszín: ha először találkozunk valakivel, ne javasoljunk olyan helyszínt, ahol nyüzsgés van. Nagyon kellemetlen, amikor keresni kell egymást. A nőnek végképp kínos csinos ruhában álldogálni egyedül, ameddig lovagja rátalál a tömegben.

Az étterembe a nő megy be először, de a férfi jön ki előtte. A nő kabátját lesegíti, és a fogasra teszi, távozáskor felsegíti rá.

Anyagiak

Hál’ istennek nem vesztek még el az igazi lovagok, akik azt is tudni vélik, hogy férfiúi kötelességük rendezni a számlát a randevú végén. Nos, kedves férfiak, értékeljük, de nem várjuk el. Nyilván rengeteg kivételt tudnék felsorolni, amikor valóban a férfinek kell rendezni a számlát (például ha sokkal módosabb a hölgynél, ha ő hívta randevúra a nőt, ha nagyobb társasággal fogyasztottak), de nem minden esetben. A kulcsszó itt a kommunikáció, azaz a pár beszélje meg előre, ha a hölgy szeretné fizetni a fogyasztást.

A kellemetlenség elkerülése érdekében azonban jó, ha a nő diszkréten teszi mindezt. Tehát semmiképp ne ő intsen a pincérnek a számláért, semmiképp ne kapja ki a férfi kezéből a cechet, és semmiképp ne kezdjen el látványosan kotorászni a táskájában a pénztárca vagy bankkártya után. Ez a férfinek nagyon kényelmetlen, a nőt pedig fontoskodónak mutatja.

Gyorstalpaló kezdő randizó férfiaknak

Ha vacsorára hívod a szíved hölgyét, ezeket tudnod kell: az étterembe te mész be először, de ő jön ki előtted. A kabátját lesegíted és a fogasra teszed, távozáskor felsegíted rá. Te rendelsz neki, nyilván azt, amit szeretne, csak elegánsabb, ha te sorolod fel a pincérnek. Ha biztosra akarsz menni lovagiasság terén, akkor menj oda, ahol tartózkodik, és vigyél egy szál virágot is!

Még egy jótanács: nem biztos, hogy a Valentin-nap (randevú) minden percét (vagy egyáltalán bármely percét) a közösségi médiában nyilvánosságra kell hozni. A Valentin-nap vagy bármilyen randevú bizalmas, intim együttlét, tartsuk meg ennek!

Kiemelt kép: Shuttersock