Stílus és kényelem a pályán – Tófalvi Éva megmutatja

A télisportok kedvelőinek több szempontot kell figyelembe venniük a ruhavásárlásnál: egyszerre legyen kényelmes, meleg és praktikus a sípályára kiválasztott öltözet. Lehet ez még divatos és nőies? – mindenképpen. De fontos néhány alapvető szabályt betartanunk – figyelmeztet Tófalvi Éva ex-biatlonista. Nemcsak hasznos tanácsokkal látja el a pályákra indulókat az ország egykori legjobb sílövője, hanem be is mutatja néhány síszettjét.

  1. ajánlat: Meleg kabát és nadrág

A síruházat legfontosabb eleme a nadrág és a kabát, ezek megválasztásánál a tollal töltött darabokat részesítsük előnyben, így biztosan nem fázunk meg, ráadásul a külső rétegük általában vízálló. Se a nadrág, se a dzseki ne legyen szűk! A sípályán a stílust a kényelem és a praktikusság bírálja felül, de a nadrág és a kabát színkombinációjában még így is megmutathatjuk személyiségünket.

  1. ajánlat: Kesztyű, sál

Kesztyűből mindenképpen a vízálló és hőtartó egyujjas síkesztyűt válasszuk. Bár a színes és hosszú kötött sálak izgalmas kiegészítői téli ruházatunknak, a sípályán le kell mondanunk róla.

– A hosszú, vaskos sál beakadhat a felvonóba vagy a síbotba, ezért balesetveszélyes. Tilos a használata – figyelmeztet Tófalvi Éva.

A hargitafürdői sportoló a sál helyett a nyakvédő viselését javasolja, ebből is lehet különböző színű, mintájú és anyagú darabokat vásárolni.

Nézd meg részleteiben:

  1. ajánlat: Biztonságot nyújtó sisak és síszemüveg

A kötött sapka helyett kezdőknek és régi lesiklóknak egyaránt érdemes egy jó minőségű bukósisakba fektetni, egyszer kell megvásárolni, és akár élethosszig véd. Ausztriában kötelező a viselése, de egyre több hazai pálya is kéri a használatát. A különösen hideg napokon pedig a sisak alá vett nyakvédő a zord időjárás ellen is védelmet biztosít. Apropó biztonság!

Egy jó szemüvegnek nem kell feltétlen a fél arcunkat eltakarnia

A fehér, havas környezetben fontos a szemünk védelme is, egyrészt a menetszél ellen, másrészt a zavartalan látás érdekében. Napszemüveg vagy síszemüveg? Egyértelműen utóbbi. A síszemüveg borús és napos időben egyaránt nagyszerű képet nyújt a pályáról.

  1. ajánlat: Bőrünk védelme 

Bőrünknek a téli hónapokban is szüksége van a megfelelő ápolásra, különösen igaz ez sízés közben, amikor egyszerre kell megvédenünk arcunkat a napfénytől, a széltől és a hidegtől. Használjunk jó minőségű ajakápolót és magas faktorú fényvédő krémet, hangsúlyozza Éva.

Fotó: Mihály László

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2019. januári lapszámában jelent meg.