Szépséges tetoválás

Van olyan tetoválás, amely megkönnyíti a mindennapi sminkelést. Kipróbáltuk!

Bármennyire is híresek vagyunk a hosszas készülődésről, valójában szeretjük azt a napi pár perc szépítkezést a tükör előtt, ameddig kifestjük ajkainkat, meghúzzuk a szemöldökünket és a szemkontúrt. Azonban van olyan nő, aki bármennyit festi magát, gyér szőrszálait nem tudja megfelelően korrigálni, vagy egy bizonyos helyre mindennap kerül egy ceruzavonás, mert anélkül úgy érzi: vállalhatatlan vagy netán szégyenletes a megjelenése. Többek között ezekre a helyzetekre is megoldást nyújt a sminktetoválás.

 

 

Tény, hogy nem teljesen fájdalommentes beavatkozásról van szó, de ezen is enyhít a fájdalomcsillapító – magyarázza Lazăr Alexandra kolozsvári kozmetikus. Márpedig, akinek meggyőződése, hogy esztétikusan javít rajta ez az eljárás, amely akár két évig is eltarthat, szívesen aláveti magát a tetoválótűnek. A sminktetoválással elsősorban a szemöldök, a szempilla és az ajak kisebb hibáin lehet jelentősen javítani, de a pigmenttel akár a műtét következtében hiányzó mellbimbót és udvarát is tudják pótolni, tehát egyéb testrészeken is alkalmazható. Egy helyesen kikevert szín pedig csodákat tud tenni: testünk színeihez természetesen hozzáidomul, dúsítja, kiemeli a szemöldököt, ajkakat, és ezáltal az egész kinézetet előnyössé teszi.

Fotó: Mihály László

De nem csak akkor fordulhatunk a sminktetoválás praktikájához, ha a genetika egy-két ponton kibabrált velünk. Jól jöhet olyan esetben is, amikor egészségügyi probléma van a háttérben.

Ranete Alexandra csíkszeredai kozmetikus véleménye szerint fölösleges elviselni a csodálkozó, kérdő pillantásokat, ha hormonprobléma, például pajzsmirigy, vagy akár terhesség következtében ritkul meg a haj, szemöldök, szempilla, vagy kemoterápia miatt teljesen elhullik.

„Tetoválunk egy vonalat a szempilla, szemöldök helyére, és már nem is látszik, hogy nincs szőrzet azokon a helyeken. Sőt, manapság már akár a hajas fejbőrt is tetoválják, így nem olyan feltűnő, ha valakinek megritkult a haja, hiszen nem villan ki a szálak között a világos bőr“ – mondja Alexandra.

A kozmetikai tetoválás tehát nemcsak a szépséghibákat javíthatja, hanem segítséget tud nyújtani súlyosabb testi hibák kiküszöbölésében is.