Ünnepre készülve – Nőileg

Munkatársaink, újságíróink elárulják, hogyan és megmutatják, miben várják az angyalt.  Négy nő egy pasi. Karácsonykor. 

Munkatársaink, újságíróink elárulják, hogyan és megmutatják, miben várják az angyalt.  Négy nő egy pasi. Karácsonykor. 

Rendhagyó Gardrób rovatunkban Forró Gyöngyvér, Magyari Tekla, Ménessy Kinga Kitty, Trella-Várhelyi Gyopár, Mihály László kollégánk vállalkozott arra a nemes feladatra, hogy megvillantja karácsonyi öltözetét. Mindemellett számukra is sokkal több ez az ünnep, mint alkalomhoz illő öltözet.

Tekla

Minden nőnek kell legyen legalább egy, bármilyen alkalomra felvehető, kis fekete ruhája. Nekem ez a csipkés az. Külön előnye, hogy a karácsonyi vacsorával telve, s az ünnepek alatti plusz kilók után is belefér az ember lánya.

Nem új, pár éve már használatban van, de én roppant hűséges típus vagyok – még a ruhákhoz is. Tipikusan az a ruha, amit lazább partira és anyósjelöltnek való bemutatáskor egyaránt fel lehet venni, amúgy a csipkén – és a benne látható nőn – túl semmi extra.

Kitty

A karácsony nálunk mindig különleges, ezért az elegancia alap. Szenteste fekete ruhát viselek, és ugyanúgy készülök rá, mintha egy királyi vacsorára mennék. De még ennél is dominánsabb ilyenkor a rénszarvas imádatom. Egyszerűen a legédibb állatkák a világon.

A képen látható rénszarvasom, Rudi, a tavaly lett az életem része, nagyon örültem neki, mert végre minden nap lehet egy rénszarvasom! Már csak egy „all I want for Christmas” vágyam van: egy rénszarvasos pulcsi! Tudjátok, olyan, amilyet a tévében látni a kedves karácsonyi, amerikai filmekben.

Laci

A játékos eleganciát sokkal jobban szeretem, mint a komolyat. Akárcsak a játékot: a karácsonyfa-díszítés, az angyalvárás, az ajándékozás játékát. Meg a találgatásét, vajon hová tűntek a sötétben a fáról a szaloncukrok és a mézes kalácsok.

Gyöngyvér

A karácsony számomra a családról, az együttlétről szól: meghitt hangulat, fények, finom falatok, harsány kacagások, hajnalig tartó társasjátékozás, nosztalgia, ajándékok. Egész évben várt találkozás fehér ingben, elegánsan, az ünnephez méltó öltözetben.

Ezzel együtt eszembe jutnak azok, akik nem ünnepelhetnek szeretteik körében, akiknek csak minden jót és kitartást, erőt, türelmet tudok kívánni, boldog ünnep helyett. Az első csillagszórót nézve mindig rájuk gondolok…

Gyopár

A karácsonyt a zöld színnel és a gyönggyel társítom. Nem véletlen, hogy szentestén is fenyőszínű ruhát öltök magamra, de olyant, amiben a pocaklakóm is kényelmesen érzi magát. Ünnepi jellegét a kiegészítők adják. A vidámságot és a színt a gyerekek kölcsönzik ennek az ünnepnek. Öltözékükben ilyenkor, télidőben a bársony dominál.

Fotó: Csedő Attila, Ürmösi Levente

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2015. decemberi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>