A korszakváltást jelképező holló hava jön

Új holdhónap kezdődik, és mint minden újhold, az új dolgok elindításának kedvez. Az október 6-án kezdődő új ciklusban kiemelt szerepet kaphat életünkben a szabadság, a társas kapcsolatok, valamint az egyensúly kérdése.

Október 6-án, a tizenhárom aradi vértanú emléknapján kezdődik az új holdhónap, ekkor egyesül a Nap és a Hold ereje. Minden újhold az új dolgok elindításának, új szokások kialakításának kedvez, az ekkor indított, rövidebb távú folyamatokat a teliholdig tudjuk növelni, kiteljesíteni, ezt követően pedig átadni, útjukra bocsátani. Számba venni, hogy az eredeti tervekből mi valósult meg, és lezárni vagy újragondolni azt, ami szükséges. Ez a szakasz a ciklus második fele, a teliholdtól a következő újholdig, ami már fogyó holdként ismert.

Minden kezdetben benne már a vég is

Mivel az újholddal indul az új négy hetes ciklus, és minden kezdetben benne vannak már az egész folyamatban rejlő lehetőségek és a várható vég is, akár a magban a kiteljesedő, termőre forduló növény jellemzői is. Ezért mindig kiemelten érdemes figyelni azokra a minket megérintő eseményekre, amelyek újhold napján történnek velünk. Ezáltal képet kaphatunk az előttünk álló négy hét várható jellegzetességeiről, hangulatáról, feladatairól. Átfogóan nézve,

az október 6-ikai újhold jelentős változásokat tartogató ciklust indít, amelynek során kiemelt szerepet kaphat a szabadság, a társas kapcsolatok, valamint az egyensúly, harmónia kérdése.

A kapcsolatainkban rejlő érzelmi minőségekre való rálátás célratörő, cselekvő energiákat szabadíthat fel bennünk, tudatosan figyeljünk arra, hogy az egész ciklusban megjelenő küzdő, versengő szellemet hogyan kamatoztatjuk a magunk és mások javára. Tudnunk kell, hogy mikor álljunk ki a szabadságunkért, és mikor érdemes inkább vissza- vagy továbblépni.

Önösség helyett közösség

Az erővel, energiával telített újhold a Holló csillagképnél látható az égen. Apollón Napisten hollója a mítosz szerint a csőrében hozta el az élet vizét. A víz a léleké, az élet vize, az örök élet, a halhatatlan, mindent átható lélek jelképe. Az Apollón hollója a fény madara.

A madár a szabad lélek szimbóluma a legtöbb kultúrában, a holló maga pedig a hírnök, az alakváltozás, a születés és halál misztériumának a jelképe.

Hozzá kapcsolják a világok közötti közvetítést, az átjárást egyikből a másikba, a holló a fényt, az értékeket menti át egy letűnő világból az újba. Korszakváltást jelképez. A holló mindig párban él, hűséges a társához. Feljegyezték róla, hogy minden zárat képes kinyitni, ugyanakkor azt is megfigyelték, hogy ha több madarat bezárnak kalitkákba, akkor a holló kiszabadítja saját magát, majd a többi madarat is, és csak utána repül el. Az október 6 és november 4 között tartó holdhónapban tehát a biztonság, a szabadság, a harmónia, az egyensúly, a hírközlésben rejlő igazság, az értelem, a tudás, a szellemi kapcsolatok, az önösség helyett a közösség kerül előtérbe, ezekre érdemes elsősorban figyelni.

Cikkünk a Nőileg magazin 2021. októberi számában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Lapozz bele az októberi lapszámunkba: