#mutassjópéldát Akik nem felejtik, honnan indultak

Akik nem felejtik, hogy voltak ők is a maguk során nehéz helyzetben, és akiknek köszönettel tartozunk, amiért különböző pénzösszegeket ajánlottak fel az ÚJRAKEZDÉS programunkban.

Néhány támogatót arról kérdeztünk, miért döntött úgy, hogy segíti a nehéz helyzetbe került családokat.  

Tompos Renáta vállalkozó, elmondása szerint az Instagram közösségi oldalon értesült kampányunkról. 

„Édesapám elvesztése után az én családom is volt olyan helyzetben, amikor a felálláshoz mások segítő keze, önzetlensége kellett. Ezt meg kellett tanulnunk alázattal fogadni, és reménykedni abban, hogy lesz jobb. Sikerült, felálltunk, rendbe jöttünk! Most a mi feladatunk, hogy lehetőségeinkhez mérten kezet nyújtsunk mindazoknak, akiknek szüksége van erre” – válaszolta Renáta. Hozzátette: „Megadta az élet, amire sosem számítottam volna, vállalkozó lettem. Ennek köszönhetően még inkább felelőségemnek érzem, hogy részt vállaljak mások segítésében, nem feledve, honnan indultam.”

Huszár Csilla szintén a közösségi médiából értesült az adománygyűjtésről, egyébként hűséges olvasója a Nőilegnek, és tetszenek neki a kezdeményezések is, amelyeket felkarolunk.

Fontosnak tartom a közösségi felelősségvállalást. Azt is tudom viszont, hogy szervezetten jobban meg lehet találni azokat a személyeket, akik a leginkább rászorulnak.

Egyenként sem én, sem más nem tud mindenhol, mindenkin segíteni, de a sok kicsi sokra megy, hatékonyabb. Nem utolsó sorban pedig remélem, hogy akiket segítünk, azoknak megnöveljük az esélyét a normálisabb, emberibb életre” – fogalmazott Csilla. Amikor pedig arról faggattuk, hogy ő maga volt-e nehéz helyzetben, így felelt: „Három gyereket neveltünk fel, persze, hogy voltak nehezebb időszakok. De szerencsére a családban megoldódott, nem kellett külső segítséget kérni. Ennek ellenére akár kerülhettünk volna vagy kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy segítségért kelljen folyamodnunk”.

„Bízom benne, hogy jó gazdái lesznek a felajánlott támogatásnak és megtalálják a legrászorultabbakat” – üzente nekünk és partnereinknek.

Jó példát mutat Barabás Enikő is, aki szerzőként a Nőileg csapatát is erősíti, találkozhattatok már nevével lapunk hasábjain, honlapján. „Asztrozófus vagyok, évek óta figyelem a csillagos ég útmutatásait, ami összecseng a saját belső késztetéseimmel is, miszerint ezekben az időkben mindennél fontosabb az összefogás, az egymás segítése.

Ki amivel és ahogyan tud. Tehetséggel, munkával, eszközökkel, aminek egyik formája a pénz. Mások támogatása az én szemléletemben része ennek az összefogásnak. Mindenki számít.

Ha van rá lehetőségünk bármit is tenni ellene, akkor nem hagyhatjuk szenvedni szorult helyzetbe került embertársainkat” – válaszolta, amikor arról kérdeztük, miért döntött amellett, hogy beszáll a rászorulók megsegítését célzó programunkba. 

Bevallotta ugyanakkor, hogy volt már nehéz helyzetben. „Szegeden főiskolásként volt, hogy hosszabb ideig a kenyérrevalóm is alig került ki. Akkor számomra a munkalehetőség volt a legnagyobb segítség, de kaptam támogatást barátoktól, rokonoktól is. Nem pénz formájában, hanem inkább lelki támogatásként, erőforrásként, meghívásként egy-egy hétvégére, amikor biztosították az ellátásomat. Alapvetően azóta is úgy gondolom, hogy a legnagyobb segítség, ha halászbotot adunk az emberek kezébe, de azt is tudom, hogy ez nem mindig és nem minden helyzetben lehetséges” – mondta Enikő.

Segítsünk közösen a nehéz helyzetbe került erdélyi családoknak!  A Nőileg, együttműködésben a Gyulafehérvári Caritasszal támogató programot indított, mellyel célkitűzésünk legalább 50 erdélyi család segítése fél éven keresztül. Adakozásra hívjuk a Nőileg olvasóit és nemcsak! Támogatásoddal segíthetsz munkanélkülivé vált családfenntartókat, kiskorú gyerekeiket egyedül nevelő szülőket. További részleteket itt olvashatsz, vagy kattints az alábbi gombokra: