Bolondos vágyak, szélsőségek hava

Áprilist bolondosnak tartjuk az időjárás szempontjából, ami most a mindennapi tapasztalatainkra is jellemző lehet. A kettősségek és a változékonyság határozza meg a hónap első felét, míg a második felében a stabilizálódás, olykor a stagnálás kerülhet előtérbe. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin áprilisi számában jelent meg.)

Ha márciusban még úgy tűnt, hogy valamiféle felszabadulás érkezik, áprilisra ez megfordulhat. Mindenképpen előtérbe kerül ismét érzelmeink rendezése, a befelé fordulás, a visszahúzódás, az elmélyülés valamiben. Önismeretre, belső munkákra, spirituális tevékenységekre, elvonulásra, lelki gyakorlatokra megfelelő ez a hónap, amit lehet akár a természetben vagy a kertben, a tavaszi munkálatok közben is gyakorolni. 

Zavar a kapcsolatokban

Nem javasolt az utazás, vagy csak kellő körültekintéssel, a közlekedésre különösen a hónap első felében fokozottan figyeljünk. A kommunikációban, kereskedelemben, ügyintézésekben, testvéri kapcsolatokban lehetnek zavarok, találkozhatunk mélyen érintő helyzetekkel. Vitákban ne azonosuljunk egy eszmével, inkább vizsgáljuk meg több oldalról is a kérdést, a másik félnek is lehet igaza. 

Április második hete

Túlzott akaratérvényesítési kísérleteink kudarcba fulladhatnak, az egó háttérbe szorítása és a segítőkészség, az együttérzés, az önzetlenség, a megértésre, harmóniára, kiegyezésre való törekvés segíthet túljutni az akadályokon. Ez különösen érvényes április 712 között, amikor a megérzéseinkre, intuíciónkra hallgatva tudunk emelkedni, termékenyek lenni. Ezek a napok jó lehetőséget tartogatnak arra is, hogy a visszatérő félreértéseket, helyzeteket tisztázzuk, megbeszéljük az érintettekkel.

A legerőteljesebb nap a hónap első felében a 9-e, ekkor különösen összpontosítsunk a jelenre, félelmeink, sérelmeink veszekedéseket, akár szakításokat is eredményezhetnek,

ne adjunk teret nekik, de tudatosítsuk azokat. 

Szerelemmel zárul(hat)

A 12-ei Kos újholddal egy olyan négy hetes ciklus indul, amelyet a zűrzavar és a megszorítások jellemezhetnek. Lelki egyensúlyunk megtartása a mélyebb összefüggések felismerésének és a belső biztonságunk megtalálásának függvénye lesz. A számvetésnek kedvez a hónap második fele. 1421. között a múlt elengedéséhez kapunk erőt, ekkor érdemes lezárni minden terméketlen folyamatot. 16-a és 30-a a kiteljesedés napjai. 16-án a bennünk lévő végletek összecsapását tapasztalhatjuk meg, szenvedélyes megnyilvánulásokban lehet részünk és tisztábban láthatunk rá a mélységeinkre, belső, ösztönös indulatainkra. 30-án a szabadság és a szerelem teljességét élvezhetjük, méltó lezárása ez a hónapnak, különösen amiatt, hogy ezt megelőzően rendkívül termékeny, alkotó napokat élhetünk meg.    

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: