Február: irányváltás

Egész évünk az elénk kerülő kihívások megoldásáról, a körülményeinktől független belső szabadságunk kialakításáról szól, de ezen belül is kiemelt lesz február hava, amely intenzív lelki megéléseket hoz. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin februári számában jelent meg.)

Nagyon fontos annak tudatosítása, hogy minden nap eldönthetjük, hogy milyen értékek szerint élünk, mit vagyunk hajlandóak megtenni a szabadságunk megőrzéséért és az életünk uralásáért. Hajlandóak vagyunk-e feláldozni az önkorlátozó hiedelmeinket, azokat az akár évtizedeken, évszázadokon keresztül generációról generációra örökített programokat, amelyek olykor sokkal kényelmesebbek, mint valójában számot vetni azzal, hogy kik vagyunk, mi a feladatunk és miért vagyunk a világon.

A hónap első fele

anyagi stabilitásunk elérése érdekében tett felszabadító lépések megtétele és a tehetetlenség érzése között létrejövő belső küzdelemről szól. Ezekben a napokban – egészen február 6-áig – a múlt tapasztalataira támaszkodva ismerhetjük fel, hogy miben tudunk termékenyek lenni, milyen irányba induljunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. 

Kiemelt időszak a február 6-9. közötti néhány nap,

amikor előtérbe kerülhetnek kapcsolati nehézségeink. Érdemes ekkor a bizalomra, az intimitásra, az öröm megélésére jobban figyelni. Ezekben a napokban szenteljünk több időt egymásra, a minőségi együttlétekre, a lazításra – legyünk jelen. Nagyon jó időszak a kitartás, türelem, fegyelem, elköteleződés gyakorlására. Ezen belül is február 8-ra időzítsük a tisztázó beszélgetéseket, amikor a múlt megértése segíthet az egyensúly, a harmónia helyreállításában. 

A hónap első felében bánjunk óvatosan az anyagi tartalékainkkal, a szerződéskötésekkel, addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. Ebből a szempontból különösen 10-én legyünk körültekintőek. A 11-ei újhold is a múlt tisztázására irányítja a figyelmünket, ezen a napon vegyük számba a tartozásainkat és döntsünk úgy, ha lehet, hogy mától törlesszük ezeket. A következő négy hétben ezáltal tudunk majd egyre szabadabbá válni. 

A kritikus február 17.

A hónap és az év egyik kiemelt napja is egyúttal ez a nap. Ekkor szembesülhetünk leginkább azokkal a gondolati programokkal, amelyek gátolnak bennünket a szabad, kreatív, örömteli alkotásban, a bőség megteremtésében. Ugyanakkor ez és az ezt követő napok éppen a hasonló hiedelmeken való túllépés által alkalmasak az irányváltásra. 

Számvetés és a rendrakás 18-ától

Honnan indultunk, hol tartunk, hová szeretnénk eljutni, és ehhez mit kell tennünk? – február 26-tól mélységeink harmonizálása és a tisztítása kerül küzdelmeink fókuszába. 27-én a telihold is a külső-belső rendrakást szimbolizálja, és ezzel érkezünk meg március első napjaihoz is.  

 Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: