Január, a kitörések hónapja

Új év, új kihívások? Vagy csak egyszerűen halad az élet tovább... Talán bölcsebbek lettünk egy furcsa év tapasztalati nyomán, talán tanultunk hibáinkból, talán nem hallgattunk a megérzéseinkre, esetleg változtatnánk vagy máris megváltoztunk? Szükség lesz a józan észre és az energiánkra mindenképp, tudhatjuk meg a januári Ezo-térből. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin januári számában jelent meg.)

Az első hét

A hónap első hetében a megszokottnál kritikusabbak, feszültebbek lehetünk, a kákán is csomót kereshetünk. Viták helyett fordítsuk ezt az energiát a külső-belső rendrakásra, számvetésre vagy a minket mélyebben foglalkoztató dolgok megértésére, valamint sérelmeink nyílt megbeszélésére. 

Január 7-től óvatosabbak leszünk,

az elmúlt hat hónap intenzív, pörgős időszakából visszaveszünk. 

A következő két hónapban úgy érezhetjük, hogy takaréklángon működünk, óvatosabbak leszünk, ami a kapcsolatainkat vagy a pénzhez való viszonyunkat kedvezően érintheti,

amennyiben a költekezést is visszafogjuk, viszont hozhat elfojtott feszültségeket ez az időszak,

s ezek valahol majd kirobbannak. 

Január második hetétől nő a feszültség

A tapogatózó, fojtott energia 13-án, az új holdciklus kezdetén is megjelenik.

A hónap kiemelt bolygói a Mars és az Uránusz. A Mars az erő, energia, kezdeményezőkészség, bátorság jelképe. 7-én elhagyja saját felségterületét, és belép a Vénusz uralma alá, ahol visszafogottabbá, alkalmazkodóbbá válik. Az Uránusz, a szabadság, megtisztulás, megújulás, korlátok meghaladásának, komfortzónánk, szemléletünk tágításának, a mélyebb összefüggések megértésének bolygója. Kettőjük energiáinak összeadódása meghatározza a januári hangulatunkat, cselekedeteinket.  

Az újholddal kezdődő négy hétben fokozottan koncentráljunk a szervezettségre, a fegyelmezett, lépésről lépésre való építkezésre, törekedjünk a minőségre, a kevesebb több-elvét tartsuk szem előtt, tűzzünk ki olyan célokat, amelyeket meg is tudunk valósítani. Ebben az időszakban erőteljesebben törekedhetünk a korlátaink felismerésére és áttörésére, a komfortzónánk tágítására, nagyobb késztetést érezhetünk a megújulásra. A 13–20-a közötti hét a hónap legfeszültebb időszaka lehet. Az eddig elfojtott, visszafogott erő ekkor váratlan, szokatlan formában találhat utat a kitörésre, amennyiben nem figyeltünk a megfelelő mederbe terelésére, alkotó módon való hasznosítására. 

Január 20-án nagyobb kontrollra lesz szükségünk

Január 20-a jelenti ebben a folyamatban a csúcspontot, ekkor figyeljünk jobban a hirtelen feltörő érzéseink hatása miatti cselekedeteinkre, különösen párkapcsolati vagy anyagi területeken, kerüljük az indulatos megnyilvánulásokat, vagy a meggondolatlan pénzügyi tranzakciókat.

Tévútra visz az is, ha makacsul ragaszkodunk az elképzeléseinkhez, a megszokott, bejáratott úthoz. Viszont kiváló lehetőségeket hozhat ez az időszak a megújulásra, a szemléletünk tágítására, új perspektívák, összefüggések megértésére,

építő utak elindítására. Az ekkor megnyilvánuló, intenzív erővel mindenképpen egy új ciklus indul, aminek az eredményei a következő két évben mutatkoznak meg. Érdemes tehát résen lenni. 

A telihold érzelmi elmélyülést hoz

Január 24-én szembesülhetünk a szabadságunkban akadályozó korlátainkkal, 28-án pedig egy fojtott energiájú teliholdban az ezzel kapcsolatos érzéseink elmélyülhetnek, ekkor jobban ráláthatunk a bennünk zajló érzelmi folyamatokra. 

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: