Július: átléphetünk a korlátokon

A tavasszal és júniusban elindult belső változások, átalakulások júliusban már a kinti világban is megmutatkoznak. Az elvetett mag szárba szökken, körvonalazódni látszanak a rendelkezésünkre álló lehetőségek. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin júliusi számában jelent meg.)

Egész július kiemelt üzenete az új utak elindítása. Ebben a hónapban érthetjük meg igazán és fogadhatjuk el, hogy ami volt, az végérvényesen elmúlt, innentől valami egészen más lesz. Az új minőség, amelyet ebben a hónapban kiemelten a Szaturnusz és a Mars ural, megjelenik fizikai szinten is. A Szaturnusz az idő ura, a küszöb őre, a látható bolygórendszer utolsó bolygója, ennek az évnek egyik főszereplője. A lépésről lépésre való haladás, a türelem, a kivárás, a kitartás, a fegyelmezettség, a józanság, a koncentráció, az összehúzódás bolygója. Egész júliusban hátráló mozgást végez, így kiemelten fontos, hogy a látszólagos, lendületes folyamatok ellenére is figyeljünk ezekre a minőségekre. 

A hónap elején a kihívások elé állító Szaturnusz a saját felségterületére érkező Marssal alkot egy szintézist igénylő kapcsolatot. A Mars emelő erő, célirányos akarat, küzdelem, bátorság, őszinteség, kevésbé tudatos szinten pedig önös harc, viszály, háború, másokon átgázoló megnyilvánulás, agresszió, égő tűz. A Kos állatövi jegyében járó Mars kitörő lendületet, önérvényesítést hozhat, egészen 2021 elejéig, amikor majd elhagyja ezt a jegyet. 

A vörös planéta ritkán tartózkodik egy jegyben ilyen extrém hosszú időn keresztül, nagyon fontos, hogy ezt a hihetetlen szellemi erőt mire használjuk, az indulatainkat, az akaratunkat hogyan kezeljük, hová irányítjuk. 

Emlékezzünk, hogy a járvány és az azzal kapcsolatos helyzet akkor alakult ki, amikor a Mars ereje egyesült a Szaturnusszal, Plútóval majd Jupiterrel is. Július elején ugyanezek a bolygók alkotnak újra kapcsolatot, de most lehetőségünk van megérteni az okokat, összehangolni az ellentétesnek tűnő, egymás ellenébe ható folyamatokat, és ezáltal elindítani valami újat, ami már nem a rombolás irányába visz, hanem az építkezés, gyógyulás felé. 

A Mars most azonban sokkal erősebb pozícióban van, ezért kiemelt jelentőségű az, hogy mit kezdünk a bennünk feszülő félelemmel, szorongással. Július elején erősödik be ismét az igazságkeresés jupiteri és a gyökeres változások plútói, egyesített ereje is, ők ezúttal hátráló mozgásukban találkoznak. Legutóbb áprilisban álltak ennyire szorosan együtt. Ugyanakkor a Szaturnusszal alkotott kapcsolatuk is megvan egész hónapban. Ez azt jelzi, hogy április után a július is az újratervezés ideje lesz, elérkezünk a változások második felvonásához, amely majd augusztusban erősödik fel.       

Kiemelt kép: Shutterstock