Kütyük, amiktől jobb lesz otthon

Manapság már van néhány olyan háztartási, konyhai kütyü, amik nélkül ugyan lehet élni, de velük sokkal egyszerűbb. Ha egészséges szalmakrumplit szeretnénk, precízebb cukrászkodást, házi bubis italt, vagy jobb levegőt, akkor az alábbiakkal érdemes szemezni.

A Philips szerint a levegő az új olaj

Az új Philips Airfryer XXL forró levegő segítségével, kevés olajjal vagy hozzáadott olaj nélkül süti meg kedvenc ételeinket, így akár 90%-kal kevesebb zsírral süthetünk. Az azonnali felmelegedésnek köszönhetően az ételek másfélszer gyorsabban sülnek meg a sütőkhöz képest. Az XXL méret akár családi ebédek elkészítésére is alkalmas. Egy egész csirkét vagy szinte másfél kiló szalmakrumplit is megsüthetünk benne. Megvásárolható a transilvaniamag.ro oldalról, 1299,90 lejért.

Digitális kanálmérleg – cukrászok megmentője

A főzés – kevés kivétellel – nem az adagok pontos betartásán áll vagy bukik: legtöbb esetben egy kanál plusz vagy mínusz, de akár 50-100 gramm sem számít. Nem így a cukrászatban, ahol a precizitás alapfeltétel.

Nincs is dühítőbb annál, amikor a recept 2, 3, 5 grammot ír elő: rátesszük a hozzávalót a digitális mérlegre, az pedig meg sem moccan.

Az ilyen helyzetekben kézenfekvő a digitális kanálmérleg: a kissé vaskos nyelű kanál remek eszköz vaj, liszt, cukor, teafű és egyéb fűszerek kimérésére. A legtöbb modell 0,1 grammtól (!) 300 grammig mér: a nyelén lévő digitális kijelző mutatja az értéket. Akkus változatot nem találtunk a webáruházakban, a legtöbb ilyen kütyü elemmel működik. Ára 40 lejtől kezdődik.

Sodastream a bubis italokért

Sokkal kevesebb műanyag hulladékkal jár, és egyértelműen kényelmesebb, ha otthon akkor készíthetünk szénsavas vizet vagy italt, amikor kedvünk van hozzá. A Sodastream márkájú, egyébként egészen kicsi, praktikus szerkezet már itthon is kapható, lényege, hogy bármilyen vízalapú italt szénsavasíthatunk vele. Egyliteres műanyag palack jár hozzá, illetve egy darab szén-dioxid-tartály, amely 60-80 liternyi szénsavas ital előállításához elegendő, utána cserélni kell. Használni is nagyon egyszerű: megtöltjük a palackot, beállítjuk a gépbe, és egy gombnyomással máris készen van a bubis itóka. Családokban kifejezetten hasznos lehet: házi szörpökkel, citromlével simán kiválthatjuk a bolti, agyoncukrozott üdítőket.

Kiemelt kép: Shutterstock

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2020. januári lapszámában jelent meg.