Május a fellélegzés hónapja EZO-TÉR

Amikor áprilisra azt írtam, hogy húsvét táján kerüljük a zajos rendezvényeket, nem sejthettem, hogy ez úgy valósul meg, hogy ki sem mozdulhatunk a házból. Most, amikor ezt a prognózist írom, kint havazik, karácsonyi hangulatban a természet. A világ kilépett a megszokott medréből. A bolygók azonban haladnak a maguk pályáján. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin májusi számában jelent meg.)

Májusra minden jel szerint fellélegezhetünk és az otthonainkat is elhagyhatjuk. A 7-ei telihold lehetőséget ad arra, hogy mérlegeljük az eltelt időszakot, és új terveket készítsünk. Különösen az anyagi területeinken érdemes nagyon komoly számvetést készítenünk és ésszel döntenünk a prioritásokról. Ugyanis a telihold idején a Napot is uraló, az Ikrek változó jegyében járó Vénusz által olyan késztetéseink lehetnek, amelyek következtében a maradék tartalékainkat is felélhetjük. A Vénusz ekkor kapcsolatot alkot a Neptunusszal is, ami a tisztánlátásunkat is próbára teheti. 

A teliholdat követően két hétig igyekezzünk gyakorolni az elengedését mindannak, ami már nem szolgálja a javunkat, ekkor lehetőségünk lehet még a fogyásra is. Fokozottan vigyázzunk a pénzünkre és figyeljünk a biztonságérzetünk, stabilitásunk megőrzésére, mert az is köddé válhat. Intuíciónkra, megérzéseinkre hallgatva, félelmeinket elengedve, lehetőségünk nyílik gondolataink, ötleteink megvalósítására. 

A termékeny, józan gondolkodás különösen 16-áig, de alapvetően egész májusban nagy szerepet játszik a gazdasági károk elhárításában, a stabilitás megteremtésében. 

Ennek a folyamatnak a csúcspontja 11-én van, amikor a gondolkodásunkért, kommunikációnkért felelős Merkúr az ég legtermékenyebb helyén, a Plejádokban jár, és emelkedést jelző kapcsolatot alkot a kiáradást, tudást, bizalmat, hitet jelképező Jupiterrel. Ezen a napon a Szaturnusz is megkezdi szeptember végéig tartó, hátráló mozgását. Ezzel olyan időszak kezdődik, amelynek a tapasztalatai a felelősségvállalás, a mértéktartás, az értékek előtérbe állítását, a fegyelmezettséget tanítják, mélyítik el. 

A szigorúság, az összehúzódás, a vizsgáztatás bolygója a Vízöntőből tolat vissza a Bakba, üzenve, hogy csak akkor lehetünk szabadok, ha elvégeztük a feladatainkat, ha megtanultuk a leckét. Május 13-án a Vénusz is megkezdi június 25-éig tartó hátráló mozgását: az égen a Bika Tejútra emelő szarvaitól fordul vissza a fejéhez. Az eddigi látszólagos gazdasági emelkedés, helyreállás ekkor megfordul, tehát újra elő kell vennünk a józan eszünket, illúzióinkkal számolhatunk le. 15-én a Jupiter is hátraarcot vág, ami szeptember közepéig a hitünket, tudásunkat teszi próbára, és a bőséget visszafogja.       

Kiemelt kép: Shutterstock