Mi tesz egy nőt úrihölggyé? 2.

Az esélyegyenlőségre törekszem, így igyekeztem a múlt lapszámban felsorolt három pont mellé még tizenkettőt összeírni, így ugyanannyi protokollszabályt hagyok a nőkre, ahányat a férfiakra „szabtam”.

Az esélyegyenlőségre törekszem, így igyekeztem a múlt lapszámban felsorolt három pont mellé még tizenkettőt összeírni, így ugyanannyi protokollszabályt hagyok a nőkre, ahányat a férfiakra „szabtam”.

4. Egy úrihölgy mosollyal az arcán, kedvesen közelít embertársa felé, illedelmesen köszön, és sűrűn használja a „kérem szépen” és a „köszönöm” szót. Sokat jelentenek! Egy kedves köszönés fél siker. Bármilyen problémát megold, vagy ha nem is, a feszültséget rögtön oldja.

5. Kedves. Nő = kedvesség. Ezt írják fel valahova. A morcos, hisztis, nagyképű nőket senki sem szereti. Biztos vagyok benne, hogy ha tükörben látnánk magunkat, miközben így viselkedünk, soha többé nem akarnánk magunkkal szóba állni.

6. Nem keveredik cicaharcba, nem ordibál, és nem nagyközönség előtt neveli a gyerekét. Nagyon ronda dolog nyilvános helyen ordibálni, így bármennyire elgurul a gyógyszer, vegyünk levegőt tízszer, és vigyük haza a szánkat. Lehet, hogy a gyerek nem egy matyóhímzés, de akkor sem a nagyközönség előtt kell móresre tanítani. Otthon intézzük el.

Nem követhetetlen dolgok ezek – Ménessy Kinga Kitty

7. Ismerkedési szakaszban nem hívogatja a férfit. Tudom, tudom, tudom. Amikor belelkesedünk, egyfolytában hallani akarjuk a férfit, várjuk a találkozást, igényeljük a kommunikációt. De várjuk meg, hogy a férfi hívjon. Ha érdekeljük őt, fog hívni. Ha nem hív, engedjük el. De azzal, hogy óránként rácsörgünk, nem szerzünk piros pontokat.

8. Nem várakoztat meg. Tévhit, hogy a férfinak várni kell a nőre, mert „a jóra várni kell”. Ember embert, nemtől függetlenül, ne várakoztasson meg. Nagy illetlenség.

9. Hagyja, hogy a férfi fizessen az étteremben, hacsak nem beszélték meg ezt másként. Ha egy férfi meghív egy étterembe – baráti kapcsolatban is –, valószínűleg azért teszi, mert ki akarja és ki tudja fizetni a számlát.

10. Nem szépítkezik nagyközönség előtt. A sminket és frizurát az illemhelyiségben igazítsuk meg!

11. Nem iszik, vagyis igen, de mértékkel. A nő nagyon kecses tud lenni egy finom itallal a kezében, s ha azt fogyasztani is tudja, még kívánatos is mellé. Minden nő maga tudja, hogy milyen alkoholtartalmú italt bír meg a szervezete. Legyünk tisztában azzal, hogy mit fogyasztunk szívesen, és az milyen hatással van ránk. Ha ölben kell hazavinni minket, arra mindenki emlékezni fog.

12. Az úrihölgy tudja, hogy ha vendégségbe megy, illik valami figyelmességet vinni ajándékba. Férfiaknak lehet egy üveg ital, nőknek virág vagy csoki.

13. Nem lóg folyton a telefonon. Banális szabály, tudom. De egy úrihölgy szocializálódik, és nem a világhálón vagy telefonhívás közben teszi ezt. Korlátozódjunk a kapcsolattartásra, a mélyebb beszélgetéseket pedig hagyjuk a személyes találkozásokra.

14. Jó hallgatóság. Empátiával és megértéssel fordul a másik felé, próbál tanácsot adni. De utána nem azt lesi, hogy hol lehetne jól kipletykálni a hallottakat...

15. Ha csalódás éri: a hátát kihúzza, a fejét felemeli, a koronát megigazítja, és visszahelyezi magát a NŐ szerepébe. Aztán amikor senki nem látja, telesír egy doboz papír zsebkendőt, de másnap büszkén viseli újra a koronát.

Így, Hölgyeim! Hajrá!

Kiemelt kép: pixabay.com

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2017. májusi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>