Nem vagyunk áldozatok

A fejlődés nem állhat meg, aki tudatosan él, az törekszik is erre – miközben mindannyian, akarva-akaratlan valamilyen irányba haladunk. Ebben a hónapban is eredményre vezethet, ha a rugalmas alkalmazkodást gyakoroljuk, hogy a váratlan helyzetek ne késztessenek megállásra. 2021-ben célunkat elérhetjük, vagyis hogy szemlélettágítással meghaladjuk önkorlátozó hiedelmeinket. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin márciusi számában jelent meg.)

Egyik ilyen önrendelkezésünket gátló téveszménk, hogy kiszolgáltatottak és áldozatok vagyunk, hogy nincsen beleszólásunk az életünkbe. Idén és ezen belül márciusban is több lehetőséget kapunk arra, hogy megértve a múltban valamilyen oknál fogva szokásunkká vált mechanizmusokat, ráeszméljünk arra is, hogy ez milyen tévutakhoz vezetett, lezárjuk azokat, és önmagunkra találjunk, felismerjük képességeinket, tehetségünket, vállaljuk a sérüléseink gyógyítását és új irányvonalakat jelöljünk ki. 

Tisztázhatjuk a múltat

Különösen a hónap első fele kedvez a múlt megértésében, felszabadító tisztázásában. Az első héten tudatosított igazságok már a távlati célok felismerését és a jövő tervezését is segítik. Ezt követően,

kiemelten március 9. a gyökeres változtatások ideje. 

A 913-a közötti napok hatékonyan kedvezhetnek az elvonulásra, az önmagunkra figyelésre, a spirituális tevékenységekre. A 13-ai újhold főleg a kapcsolatainkat érintő gyógyulásokat segíti. Ekkor fordítsunk nagyobb figyelmet a harmónia megteremtésére, a szépségre, a szenvedéllyel végzett tevékenységekre. 

Fontosak az álmaink

1315. között figyeljünk jobban a megérzéseinkre, az álmainkra. Másfelől, amennyiben nem vagyunk békében önmagunkkal, alacsony az önértékelésünk és nincs bennünk hit, ezek a napok megpróbálóak lehetnek. 

16-án kísérletet tehetünk arra, hogy megállítsuk a mókuskereket. Ezekben a termékeny napokban, egészen 25-ikéig az erőnket, akaratunkat fordítsuk a megoldások keresésére, az emelkedésre. 18-án váratlan segítséget kaphatunk ehhez egyéni szinten is, valamilyen találkozás, beszélgetés, gondolat formájában. 

Tavasz: tégy rendet

20-án 11 óra 49 perckor a tavaszi napéjegyenlőséggel kezdődik az új csillagászati év. A 2022 márciusáig tartó év az elmélyülésről, a befelé fordulásról, az érzelmi rendrakásról, a visszavonulásról szól, amikor az együttérzés, az áldozatvállalás, a segítőkészség, a spirituális érzékenység, a megérzéseink jelentik majd a megoldást. A hit és a kreativitás, az önbizalom, valamint az elfogadó szeretet szerepe megnő. 

A 28-ai telihold a múltbeli sérüléseinkre világít rá, hogy meggyógyíthassuk azokat, lezárjuk azt, ami már nem működik az életünkben, és megújulva előre lépjünk. A hónap utolsó napjaiban eljön a felelősségteljes cselekedetek ideje.     

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: