Termékeny május – engedjük megtörténni!

Erős felütéssel indul a május, és számos meglepetést tartogathat. Egyrészt nagyon termékenynek ígérkezik, másrészt a tudattágítás, a szabad alkotás lehetőségével kecsegtet. (Cikkünk a 2021-es Nőileg magazin májusi számában jelent meg.)

Egész hónapban központi kérdés lesz a biztonság, a stabilitás, a gyarapodás – gondolataink is e körül forognak majd. Ahhoz azonban, hogy felismerjük, mi a feltétele annak, hogy biztonságban érezhessük magunkat, szükségünk lesz egy pálfordulásra, bizonyos – a gondolkodásunkat béklyóban tartó – nézeteink megváltoztatására, arra, hogy másképpen kezdjük el szemlélni dolgokat, mint ahogy eddig tettük. Ugyanis olyan helyzetek adódhatnak, amelyeket csak nézőpontváltással tudunk megoldani. Ellenkező esetben úgy érezhetjük, hogy beleragadunk egy olyan állapotba, amiben nem érezzük jól magunkat. 

Szabadság – belülről

Fontos, hogy kezeljük kellő nyugalommal, derűvel, humorral, nagyvonalúsággal a hirtelen, váratlan eseményeket is. A belső szabadságunk elérése és megőrzése kulcsfontosságú lesz, mivel ez a lelkiállapot szükséges ahhoz, hogy a megoldást jelentő sugallatokat meg tudjuk hallani, a dolgokat tágabb összefüggéseiben, a teljes élet részeként tudjuk szemlélni. 

Május 21.

Míg a hónap első hete a termékeny gondolkodásnak kedvez, május 19., 20., 21. az év három legtermékenyebb napja, ekkor jár ugyanis a Nap az Istenek szerelmi fészkeként ismert Plejádokban, azaz a Fiastyúkban. Az égnek ezen a helyén találkoznak a bolygók Nap körüli keringési pályái, itt tehát össze tudjuk fogni a képességeinket, erőinket. Ebben a három napban pedig erre kiváló lehetőségünk nyílik. Különösen fontos lesz ezen belül is a 21., ekkor figyeljünk az életünkben megjelenő kegyelmi helyzetekre, amelyek gyökeres változást hozhatnak.

Elő az ötletekkel!

A május 11-i újholddal olyan négyhetes ciklus indul, amiben kiemelt helyen szerepel a belső folyamatokra való rálátás, a hatalmi kérdésekkel való foglalkozás, a mindennapi teendők, a munka, az egészség, a harmónia, a stabilitás helyreállítása. Ezekért ebben a hónapban nap mint nap tennünk kell valamit. Ugyanakkor elérkezett az ideje az eddig dédelgetett ötleteink megvalósításának is.  

Utazni volna jó

Május közepén döntéshelyzetbe kerülhetünk, úgymond útkereszteződéshez érkezünk. A következő két hétben tehát olyan meglepő események jöhetnek, amelyek arra hivatottak, hogy ráébresszenek, mit kell elengednünk, milyen félelmeinket kellene legyőznünk, ahhoz, hogy teljes életet élhessünk. Ugyanakkor varázslatos napokat élhetünk meg ebben az időszakban, különösen az alkotás és a kapcsolataink területén. Fókuszáljunk arra, ami feltölt, jókedvre derít, örömöt szerez. Érdemes erre az időszakra időzíteni kisebb utazásokat is. 

 Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Friss lapszámunkat alább kérheted: