Csurulya Csongor a Barátok közt Velencei Kálmánja

Észrevették a szemfülesek, hogy a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház egykori színésze, rendezője, Csurulya Csongor a Barátok közt tévésorozat 7. epizódjának egyik szereplője, Velencei Kálmánnak bőrébe bújt nemrég...

Három éve él családjával együtt Békéscsabán, szabadúszó, legtöbbet a Békéscsabai Jókai Színházban látható, és rendez. „Nyár közepe táján hívtak fel telefonon, ugyanis valaki rám gondolt az RTL Klubon futó sorozat egyik epizódszereplőjének megformálójaként.

A dolog oly sürgős volt, hogy a telefonbeszélgetést követően pár perccel már hívott a gyártásvezető, és meg is állapodtunk, hogy öt nap múlva forgatási napom lesz”

– újságolta megkeresésünkre Csongor. Rögtön beindult a gépezet, szöveg elküldése, jelmezbeszerzés stb., és pár mondatban a karakterről is felvilágosították, ám a hangsúly a pár mondaton van, emelte ki a színész: dúsgazdag vállalkozó, aki simlis, nagyképű, nem veti meg az italt. Körülbelül ennyit tudott a szereplőről, a többi a forgatókönyvből derült ki, s ezzel bele is került a sűrűjébe. „Nehézséget okozott az is, hogy nincs próbalehetőség, csak annyi, amíg a kamera, fény, hang átáll, és annak is nagyobb része szövegösszemondás. Ahogy Csuja Imréről (Jászai Mari-díjas színművész – szerk. megj.) hallottam: »Megtanultam a szöveget, megjegyeztem a kameraállást, mozgást és rácsaptam az ösztönt.« A negyedik forgatási napon már kezdtem élvezni. Mindenképpen izgalmas kaland volt – mesélte Csurulya Csongor. – A kollégákról csak jót mondhatok, segítőkészek voltak, úgy érzem, a karakter él, és hogy még leszek-e Velencei Kálmán, nem tudom, de itt vagyok, aki akar, megtalál” – tette még hozzá a színész.

Kapcsolódó

A sorozat követői azt mondják, Kálmánnak vissza kell térnie, mert szerintük van még dolga.