Fodor Réka vokálozik a Kowalsky meg a Vega legújabb dalában

Fodor Réka improvizációjával indul a Kowalsky meg a Vega legújabb dala, a Tágas vizeken. A csíkszeredai énekes-zenész otthonosan érezte magát az új terepen, és elárulta, további közös fellépésekre készül Kowalskyékkal.

„Egyből felismerhető a hangja, elképesztő tényleg, micsoda erő van benne” – reagált Réka Facebook-oldalán egyik rajongója. Csaknem egymilliós nézettségre tett szert egy hónap alatt a Tágas vizeken klipje a legismertebb videómegosztón. Fodor Réka nagyon büszke a produkcióra, azt is megtudtuk tőle, hogy Kowalskyék felkérték, vezesse fel énekével a dalt az együttes február 15-i évnyitó koncertjén, a Papp László Sportarénában.

Spitzer Gyöngyi Soma és a 808 Nő Teremtő ereje

Egy másik „nagy projektre” is készül Fodor Réka: a sokak által csak Soma Mamagésaként ismert Spitzer Gyöngyi szervezésében egész napos „interakció, egységélmény, meditáció, összekapcsolódás, játék, közös hangfürdő és varázslás” várja a februári budapesti rendezvényre látogatókat. Ebbe az önismereti és öngyógyító rendezvénybe ugyancsak zenészként, illetve terapeutaként kapcsolódik be Réka, akitől azt is megtudjuk, hogy a közeljövőben erdélyi körutat is terveznek Somával.

„Megtiszteltetésnek éreztem a felkérést. Azt különösen, hogy bár elmondták, körülbelül mit szeretnének, hogyan képzelték el, tulajdonképpen rám bízták, improvizálnom kellett. Kowa mutatta a szöveget, hogy a vízről szól, a tisztulási folyamatokról, belső utazásról, én meg énekeltem, ami jött, a zenét nagyjából összerakták már.

Egy videóklipben időben is korlátozottak a lehetőségek, de a februári koncerten jobban kibontakozhatok (nevet), és néhány klubos koncertre is készülünk együtt” – számol be portálunknak Fodor Réka.

Réka néhány éve Magyarországon él, tavaly Balatonalmádiba költözött, ahol, mint mondja, végre otthonra is talált. Énekesként, ütőhangszeresként több együttessel működik együtt, improvizációs énekes és ütőhangszeres workshopokat tart, terápiás céllal is. A szintén sokoldalúan képzett zenész és énekes Ölvedi Gáborral a Patak együttesben különböző ősi énektechnikák és ütőhangszerek által viszik „zenei utazásra” azokat, akik szeretik mélyen átélni a magyar, illetve a közel- és távol-keleti népzenét. Éppen egy Patak-koncert alkalmával került kapcsolatba a Kowalsky meg a Vega frontembere, Balázs Gyula, alias Kowalsky feleségével. „Ő mutatott meg Kowának néhány videót, amelyeket hallva állítólag a könny is kifutott a szeméből” – avat be a részletekbe.

Itt kukkantsd meg:

[embed]https://

[/embed]

„Nagyon büszke vagyok Fodor Rékára, amiért bármilyen zenei közegben meg tudja nyitni a végtelen világokat a hangjával! Kowalskyék mindig elképesztő mély szövegekkel nyitogatják az emberek szívét, és ebben a szintén nagyon mély, új dalban hallhatjátok tereket nyitni Rékát!” – osztotta meg örömét Facebook-oldalán a klip kapcsán Ölvedi Gábor.

Fotó: Fodor Réka Facebook-oldala