Októberi kultajánló

Csupa jó dolognak nézünk elébe ebben a hónapban, ráadásul  minőségileg is széles skálán mozog a kulturális kínálat.

Csupa jó dolognak nézünk elébe ebben a hónapban, ráadásul  minőségileg is széles skálán mozog a kulturális kínálat.

Nem múlhat el ősz feketetói vásár nélkül. Minden évben október elején benépesedik a Sebes-Körös két partja Körösfeketetón, hogy az árusok és vásárlók találkozóhelyéül szolgáljon. Idén október 11–14. között válogathatnak az érdeklődők új és antik holmik, pontosabban a „világ összes kacatja” közül, ahogy a vásár leírásában is olvashatjuk.

A vásár/ Fotó: maszol.ro

Ismert magyar slágereivel, angol nyelvű dalaival és feldolgozásaival érkezik erdélyi koncertsorozatra októberben Pély Barna. A turné részeként először Nagyváradon lép fel az énekes október 11-én, ezt követően másnap, 12-én Marosvásárhelyre látogat, 13-án Kézdivásárhelyen várhatják az érdeklődők, majd október 17-én Baróton felel majd a hangulatért.

A csíkszeredai rajongók se keseregjenek, ugyanis egy kis megszakítással október 25-én ott is felcsendül a jól ismert dallam, és „hajnalban még a nap is más” lesz.

Megjelent a Margaret Island új, III című lemeze, melyet Kolozsváron is bemutatnak október 17-én. A 2013-ban alakult zenekar harmadik albumára két évet kellett várni, ugyanis a kiszélesedett hallgatói korosztályra gondolva ez a lemez kicsit poposabb, és sokkal inkább szól mindenkinek, mint az előzőek.

Az új dalok mellett a koncerten természetesen a már ismert kedvencek is felcsendülnek, tehát ideje feljegyezni: Kolozsvár, Form Space, október 17.

Örökségünk nyomában címmel interaktív zongorahangversenyen vehetnek részt az érdeklődők október 19-én, Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban. Thurzó Zoltán előadásában többek között Ludwig van Beethoven-, Claude Debussy-, Wolfgang Amadeus Mozart-, Kodály Zoltán- és Bartók Béla-darabokat hallhatnak a zenekedvelők, hiszen „A zene a zeneszerző legbelsőbb karikatúrája – zenéje által ismerjük meg természetét, személyiségét” – olvashatjuk az esemény felhívásában.

Az orosz gitárvirtuóz és énekes, Estas Tonne látogat Kolozsvárra október 24-én, fellépve a Román Nemzeti Operában. A The Breath of Sound (A hang lélegzete) elnevezésű világ körüli turné részeként vehetnek részt az erdélyi érdeklődők a dalszerző előadásán, aki utcai zenészként kezdte karrierjét, ma már azonban állandó vendége a különböző zenei fesztiváloknak.

 Kiemelt kép: pixabay.com

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2018. októberi lapszámában jelent meg. 

Aktuális lapszámunkat most itt kérheti >>> 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>