Szeptemberben ajánljuk

Igaz ugyan, hogy kezdődik az iskola, ám az újrakezdés hónapja számos izgalmas kulturális programot is kínál Erdély-szerte. Ezekből is csemegézhetünk:

Igaz ugyan, hogy kezdődik az iskola, ám az újrakezdés hónapja számos izgalmas kulturális programot is kínál Erdély-szerte. Ezekből is csemegézhetünk:

Egész napos évadnyitót tart a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata szeptember 8-án. A 100% RELOADED nyitónap reggeli tornával kezdődik, és éjszakába nyúlóan tart majd, a különféle vetélkedők résztvevői jegyeket és bérleteket nyerhetnek a színház előadásaira.

A magyar önazonosság- és közösségtudat erősítése a célja a Főtér Fesztiválnak, melyet idén szeptember 10–16. között tartanak Nagybánya központjában. A számos kulturális program mellett esténként koncertek lesznek: a Bagossy Brothers Company (szeptember 13.), a Honeybeast zenekar (szeptember 15.) és a Kiscsillag szórakoztatja majd a kikapcsolódni vágyókat.

Hatodszorra szervezik meg a sepsiszentgyörgyi PulzArt Kortárs Kulturális Fesztivált szeptember 13–16. között. Az összművészeti rendezvényen kortól és szakmai felkészültségtől függetlenül bárki ihletre találhat egy szakavatott alkotó vezetésével. Emellett szeptember 29–30-án tartják a Kónya Ádám Művelődési Ház őszi vásárát a kovásznai megyeszékhely főterén. Őstermelők, kézművesek és iparművészek kínálják terményeiket és termékeiket, ezalatt folklórműsorokkal szórakoztatják  a közönséget.

Első alkalommal tartanak ORA Jazz Fesztivált Nagyváradon, szeptember 14–16. között a Cion neológ zsinagógában. Izraelből, Németországból, Norvégiából, Franciaországból, Finnországból, Csehországból, Kanadából, Hollandiából, a Kínai Köztársaságból és Ausztriából érkező zenészek muzsikáját hallhatjuk, a zsinagóga páratlan építészeti stílusa és akusztikája csak emeli az élményt.

Ugyancsak szeptember 14–16. között, de Temesváron tartják a 13. Plai Fesztivált, a Bánsági Falumúzeumban. Az igényes fesztivál minőségi zenét hoz a világ minden sarkából: fellép a Baobab Orchestra, az Alsarah and the Nubatones és a Nickodemus zenekar is.

Háromnapos boldogságot, techno, bass, electro, experimental és alternatív világzenét, valamint a repülés egy másik dimenziójának megismerését ígéri az Arad Open Air Fesztivál kapitánya az aradi nemzetközi repülőtéren, ugyancsak a szeptember 14–16-os hétvégén.

Szeptember 17–22. között zajlik a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban a dráMA kortárs színházi találkozó, amelynek köszönhetően immár tizedik alkalommal tekinthetünk be a legfrissebb román és magyar alkotásokba. Érdemes mielőbb jegyet vagy bérletet váltani, különben nem jutunk be a keresettebb előadásokra.

És harmadjára rendeznek magyar napokat Temesváron , szeptember 27–30. között. Több száz kulturális és szórakoztató program közül választhatnak a Temesvári Magyar Napok látogatói, 28-án a Bagossy Brothers Companyt, szeptember 29-én Horváth Charlie-t láthatjuk és hallhatjuk, 30-án pedig Demjén Ferenc lép fel. Teljes program a temesvarimagyarnapok.ro oldalon található.

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2018. szeptemberi lapszámában jelent meg. 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>