ARCHÍV Tech-cucc: Bevásárolni is okosan

Ki ne járt volna már úgy, hogy a hipermarketben derült ki: otthon maradt a heti nagyvásárlási lista? Ilyenkor az ember improvizál, próbálja felidézni, hogy mi volt rajta, esetleg hány tétel, hátha úgy könnyebb visszaidézni, hogy mi került fel a gondosan előkészített lajstromra. A siker változó, ám az ritka, hogy végül minden bekerüljön a kosárba, amit terveztünk. (Cikkünk a Nőileg magazin 2020. júniusi számában jelent meg.)

A bevásárlólista hiányában ugyanakkor nagyobb a lehetősége annak, hogy engedjünk a kísértésnek, és többet költsünk, mint amennyit terveztünk.

Sokkal kevésbé valószínű viszont, hogy otthon felejtjük az okostelefonunkat, és ma már számos bevásárlólistás applikáció közül válogathatunk a Google Play áruházban, olyan is akad, amelyik választható lehetőségeket kínál, hogy ne kelljen sokat pötyögnünk, sőt, olyan alkalmazást is láttunk, amelyikbe elég, ha bediktáljuk, ami eszünkbe jutott, hogy a legközelebbi nagybevásárlásnál feltétlenül meg kell venni. 

Kifőzzük!

Ha nem tudjuk a megfőzni/sütni vágyott étel receptjét, vagy egyszerűen szeretnénk már végre valami újat kipróbálni, nem csak Google barátunk segítségét „kérhetjük”, a Google Play áruházban számos sütős-főzős-receptes applikáció várja, hogy segítségünkre lehessen. De Dunát lehetne rekeszteni a Facebook vagy a Pinterest közösségi portálokon található receptekkel is, hagyományos leírásokból és videós posztokból választhatjuk ki, hogy mi lesz a vacsora. Böngészésre, majd főzésre fel! Ja, és ha telefonról főzünk, akkor mindig figyeljünk oda, hogy kevergetés közben ne essen bele a levesbe, vagy ne spricceljen rá a forró olaj. Komolyan :)

Megszámoljuk, lemozogjuk!

Attól sem kell tartanunk, hogy túlzabáljuk magunkat, ha van kéznél egy okostelefon. Számtalan kalóriaszámláló (például a Yazio) segít kordában tartani a súlyunkat, ha pedig mégis felkúszott pár kiló, akkor ennél is több edzésprogram közül válogathatunk a Youtube-on, a Facebookon, az Instagramon vagy éppen a Google Play áruházban.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock