#mutassjópéldát Mutass jó példát! Újrakezdés

Mindannyiunknak nehéz vagy legalábbis nehezebb most, mint néhány hónappal korábban. De mi, akik (még) nem vagyunk akkora bajban, segíthetünk másoknak, akár otthonról is. Akik figyelemmel követik a hatéves Nőileg magazin tevékenységét, emlékezhetnek a Mutass jó példát! programra, melynek során egy éven át Erdély példaképeit kerestük, és amelynek révén számos példaértékű életpályát, sokak sorsát előremozdító közösségi embert bemutattunk Erdély minden szegletéből. Most példaképeink segítségével szeretnénk mi is jó példát mutatni: hatékonyan segíteni azoknak, akik a világjárvány következtében jutottak bajba. A koronavírus-járvány - közvetve vagy közvetetten - máris rengeteg családot érint, ezrek veszítették el munkahelyeiket, vagy vált bizonytalanná a jövőjük, a megélhetésük.

A Nőileg - szoros együttműködésben a Gyulafehérvári Caritasszal és a Mutass jó példát! program példaképeivel - Újrakezdés névvel indítja útjára segítő programját, azokra az erdélyi családokra fókuszálva, akiknek a világjárvány komoly megélhetési problémákat okoz, akiknek sürgős, áthidaló megoldásokra van szükségük a túléléshez.

Azokra az embertársakra gondolva, akik mindent megtettek, hogy biztonságot teremtsenek családjaiknak, de nem voltak felkészülve egy ilyen helyzetre. Azokat a családokat szeretnénk átmenetileg segíteni, akik számára egy fél év is sokat jelenthet a talpraállásban, az újrakezdésben. Mert sokaknak kell most újrakezdeni. Mi, akik a szerencsésebbek közé tartozunk, akik otthonról is tudunk dolgozni, akik nem kényszerültünk leállásra, akik nem veszítettük el megrendelőinket, klienseinket és bevételeinket, pár hónapig segítsünk valakit!

Adakozásra hívjuk a Nőileg olvasóit, és nem csak! Azokat a vállalkozókat, családokat és magánszemélyeket hívjuk segíteni, akik hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy fél évig havi 500 lej értékben támogassunk bajba jutott családokat!

Mert nagyon sok ilyen van, és vélhetően még több lesz a következő hónapokban.

A program szociális hátterét és adminisztációját a segítségnyújtásban évtizedes tapasztalattal bíró Gyulafehérvári Caritas biztosítja. Régióikban kiváló helyismerettel és kapcsolati hálóval rendelkező példaképeink pedig abban segítenek, hogy minél többekhez jusson el a pályázási és támogatási lehetőség híre, és a leginkább rászoruló családokhoz jusson el az Újrakezdés támogatása.

A Nőileg és partnerszervezete, a Gyulafehérvári Caritas célkitűzése legalább 50 erdélyi család féléves támogatása. Olyan családoké, akiket a járványhelyzet miatti elbocsátások sodortak nehéz anyagi helyzetbe, olyan munkanélkülivé vált szülőket szeretnénk segíteni, akik kiskorú gyerek(ek)et nevelnek, akik a világjárvány következtében nem tudják fizetni albérleteiket, akiknek komoly nehézséget okoz a megélhetés.

Kapcsolódó

  Tudjuk, hogy a célul kitűzött havi 500 lej csupán csepp a tengerben egy gyermeke(ke)t nevelő családban, de sokak számára most ez is nagy segítség lehet. Ugyanakkor nem titkolt célunk példát mutatni, ötletet adni másoknak is: aki teheti, segítsen a környezetében élőknek, mert nagy szükség lesz ezekre a támogatásokra.

  Az Újrakezdés program jelentkezési/jelölési űrlapját kitöltve jelentkezhetnek a bizonyíthatóan a járványhelyzet következtében bajba jutott családok, szülők, gyerekeiket egyedül nevelők, de jelölhetik őket barátok, kollégák, szomszédok, a környezetükben élők is. Bárki, akinek tudomása van arról, hogy az illető család a világjárvány következtében segítségre szorul.

  A leginkább támogatásra szorulók sorrendjét a Mutass jó példát! program révén megismert, régiójukban közismert és elismert közösségszervezők, pedagógusok és civil szervezeti vezetők – egyszóval példaképeink – valamint partnereink állítják fel, objektív pontrendszer alapján, külön-külön kiválasztva a leginkább rászorulókat a magyarok által lakott erdélyi megyékből: jelentkezhetnek és jelölhetnek ilyen családokat Hargita, Maros, Kovászna, Bihar, Kolozs, Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad, Arad, Temes, Szilágy, Máramaros, Beszterce-Naszód és Szatmár megyékből.

  Ugyanakkor a jelentkezéssel és jelöléssel egy időben keressük a támogatókat is! Azokat a szolidáris érzékkel megáldott jótevőket, akik vállalják, hogy fél évig havonta adományoznak amennyit nélkülözni tudnak, és azokat, akik egyszeri alkalommal tudnak utalni. 

  Hisszük, hogy kis segítségekkel, de közös erővel, sikerülhet túllendülni az átmeneti nehézségeken.

  Támogatónak jelentkezem – támogatási űrlap

  Jelentkezem a támogatásra / Jelölök valakit a támogatásra 

  A program partnerei