Mutass jó példát!

Ne hagyjuk magukra őket! Húsz családnak segíthetünk talpra állni

A Gyulafehérvári Caritas szociális munkatársai felmérték a beérkezett kéréseket. A 27 érvényes pályázatból 20 esetében találták úgy, mindenképpen szükséges az, hogy segítséget kapjanak, támogatásban részesüljenek. Az elmúlt hetekben meghirdetett Újrakezdés programunkban azok a családok jelentkezhettek, vagy jelölhették őket, amelyek a járvány miatt kialakult helyzetben veszítették el munkájukat, kerültek a szakadék szélére. Támogatóinknak köszönhetően eddig a szükséges összeg közel felét sikerült összegy

Ma még szólhatsz!

Ma még jelentkezhetsz. Ma még jelölhetsz támogatásra olyan családokat, akik a világjárvány miatt küzdenek súlyos megélhetési nehézségekkel, akiknek a gyerekeik ellátása került veszélybe munkanélküliség vagy jelentős bevételkiesések miatt. Ha neked jut is, marad is, ma még támogathatsz nélkülöző erdélyi családokat.

Bátorság kell a segítségkéréshez is: ők megtették

A világjárvány következtében hozott intézkedések nagyon sok család életét a szakadék szélére sodorták. Az ÚJRAKEZDÉS programban őket támogatnánk a talpraállási időszakban. A közösség erejét, szolidaritását mutatja, mennyire tudunk ilyen helyzetben segítő jobbot nyújtani.

„Jó társak akarunk lenni a segítésben”

A társadalmi felelősségvállalás erejét és jelentőségét, a legégetőbb szociális problémákat talán senki nem ismeri mélyrehatóbban Erdélyben, mint a Gyulafehérvári Caritas munkatársai, akik harminc éve szolgálják a nehéz helyzetben élőket és általuk bennünket is. A cselekvő szeretet emberként és közösségként is felemel, élhetővé teszi a jelent és a jövőnket is – vallja dr. Márton András, a Gyulafehérvári Caritas igazgatója, akit a közhasznú civil szervezet küldetéséről és tapasztalatairól, valamint a közös

Jó embereket keresünk!

A Nőileg - szoros együttműködésben a Gyulafehérvári Caritasszal – Újrakezdés névvel indította el segítő programját, azokra az erdélyi családokra fókuszálva, akiknek a világjárvány komoly megélhetési problémákat okoz, akiknek sürgős, áthidaló megoldásokra van szüksége a túléléshez. Mert sokaknak kell most újrakezdeni. A segítségedet kérjük.

Segíthetünk? Jelentkezz vagy jelölj egy családot támogatásra!

A koronavírus-járvány – közvetve vagy közvetetten – máris rengeteg családot érint, ezrek veszítették el munkahelyeiket, vagy vált bizonytalanná a jövőjük, a megélhetésük. A Nőileg – szoros együttműködésben a Gyulafehérvári Caritasszal és a Mutass jó példát! program példaképeivel – Újrakezdés névvel indítja útjára segítő programját, azokra az erdélyi családokra fókuszálva, akiknek sürgős, áthidaló megoldásokra van szükségük a túléléshez.

Mutass jó példát! Újrakezdés

Mindannyiunknak nehéz vagy legalábbis nehezebb most, mint néhány hónappal korábban. De mi, akik (még) nem vagyunk akkora bajban, segíthetünk másoknak, akár otthonról is. Akik figyelemmel követik a hatéves Nőileg magazin tevékenységét, emlékezhetnek a Mutass jó példát! programra, melynek során egy éven át Erdély példaképeit kerestük, és amelynek révén számos példaértékű életpályát, sokak sorsát előremozdító közösségi embert bemutattunk Erdély minden szegletéből. Most példaképeink segítségével szeretnénk m

Partnereink és példaképeink – Köszönjük!

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki mellénk állt ebben a kezdeményezésben, nagy öröm, ha egy jó ügyért közösségi összefogásnak lehetünk részesei. És köszönjük, kedves olvasók, érdeklődők, hogy támogatásotokkal segítitek a nehéz helyzetbe került családokat.

Élete mozgatórugója: segíteni másokon

Az elérzékenyülés határát súroltuk beszélgetésünk során azzal az emberrel, akit több mint két évtizeddel ezelőtt ismerhettem meg. Most, ennyi idő elteltével is csak ámulok azon a lendületen,  tenni akaráson és szereteten, amely belőle sugárzik. Elektromos kerekesszékével érkezett, könnyen ráhangolódott a témánkra, véleménye, tanácsa, tervei voltak és vannak. Ő Jancsó István fogyatékosügyi aktivista, a Nőileg Magazin Mutass jó példát! programjának Maros megyei harmadik helyezettje. Felnézünk rá, mert test

Tájba illő rönkház a varsági tanyavilágban

Földúton haladunk az erdő között, Székelyvarság Küküllő nevezetű részén. Már az odaút is sejteti, különleges helyen laknak vendéglátóink, Balog Ágoston és felesége, Katalin. És nem is csalódunk: nyugalomsziget a vadon sűrűjében.

Gondoskodás testnek, léleknek: krémlevesek

Talán nem is gondolnánk, hogy egy tányér forró leves mi mindenre képes. Ezt most már a tudomány is megerősíti: a leves nemcsak összetevői által javít a közérzetünkön, hanem azáltal is, hogy miközben elfogyasztjuk, azt éljük meg, hogy gondoskodnak rólunk.