Augusztusban visszatér az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció

TÁMOGATOTT TARTALOM

Visszatér Sepsiszentgyörgy népszerű rendezvénye, a szervezők megerősítették: 2022-ben újra látható lesz a Sepsi Arénában az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció, amelyet öt alkalommal játszanak augusztusban. Az előadásokra július elsejétől lehet jegyet vásárolni az eventim.ro honlapon.

Nem kétség, hogy ez az előadás mind a szervezők, mind az előadók, mind a közönség számára a tavalyi év kitüntetett produkciója volt. Az augusztusi, csak erdélyi és székelyföldi közreműködőkkel megvalósult bemutatók után egyfajta követelmény lett, hogy 2022-ben újra látható legyen, így a szervezők nagy büszkeséggel közölték, hogy idén is az a 405 fő áll majd színpadra vagy dolgozik a kulisszák mögött, akikkel tavaly sikerre vitték a rockoperát. Orza Călin rendező-koreográfus, Szilágyi Zsolt Herbert zenei vezető, Cserkész Emese énekkorrepetitor, valamint Tőkés Csaba Zsolt koreográfus idén is oroszlánrészt vállalnak a nagyprodukció színpadra állításában. Öt alkalommal, augusztus 20. és 24-e között játsszák újra a székelyföldi nagyprodukciót, amelyen ezúttal is közreműködik „a világ legjobb rockzenekara”, azaz Pál Gábor (dobok), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Lőrincz Imre (ritmusgitár), Makkai Kálmán (szólógitár), Pál Zakariás (zongora, orgona) és Sztakics István Attila (szintetizátorok), mellettük a Háromszék Táncegyüttes, a Bekecs Néptáncszínház, az Udvarhely Néptáncműhely és a Kincskeresők Néptáncegyüttes, valamint a 32 tagú szimfonikus zenekar és a válogatott énekkar.

Dancs Zsolt producer úgy véli: a már említett 405 fős stábot lehetetlen lenne mozgatni, így otthonra leltek a Sepsi Arénában, és az a céljuk, hogy a közönség jöjjön hozzájuk, ne a produkciót kelljen utaztatni. „Január óta azon dolgozunk, hogy minden feltétel teljesüljön. Mára már biztos, hogy az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció a Zikkurat Színpadi Ügynökség ötlete és az Ügynökség, valamint Bródy János képviseletében eljáró Melody Kft. hozzájárulásával megvalósul 2022-ben is.”

Az első próbákat június 13–15. között tartották, a csapat július közepén újra találkozik, augusztusban pedig beköltöznek a Sepsi Arénába, amelyet augusztus 24-én, remélhetőleg öt teltházas előadás után hagynak el.

Az előadásokra július elsejétől lehet jegyet vásárolni az eventim.ro honlapon.