Szabad a pálya!

TÁMOGATOTT TARTALOM

Sepsiszentgyörgy szélén, a kilyéni Bálint Tenisz Aréna & Klub-nak köszönhetően a környék lakói számára már kilenc éve a tenisz egy lenyűgöző szórakozási forma, egy pénztárcabarát tömegsport minden korosztály számára, akár 75-80 éves korig.

Bálint László (okleveles nevelőedző és ITF-játékos) 2014 óta foglalkozik hat- és tizennyolc év közötti gyerekcsoportok, ugyanakkor felnőttek oktatásával. A bázisban ezidáig 360 személy ismerhette meg a tenisz alapjait. Délutánonként két teniszpálya bérelhető, a felnőtt teniszkedvelőket reggel hat és éjfél között várják. Akik nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel, azok a klub eszközeit használhatják díjmentesen.

A Bálint Tenisz Aréna & Klub sajátossága, hogy labdaadogató teniszrobottal rendelkezik, így szeretnék még inkább megkönnyíteni vendégeik szórakozását. Ugyanakkor partnerszűkében hasznos különlegességnek számít a hatszemélyes gyakorlófaluk is, ahol akár a squash kedvelői is sportolhatnak.

Évente tucatnyi versenyt szerveznek gyerek és felnőtt kategóriában, amelyekre az amatőrök, de akár a tapasztaltabb egyének, illetve párosok jelentkezését is várják. Minden nyári vakációban egyhetes edzőtábort tartanak, amelyre más teniszklubok csapatait is fogadják, így kívánják összekötni a különböző régiókból származó személyeket és összekovácsolni őket a tenisz szeretete által.

2021-től szerveznek hétvégi teniszmaratonokat, ahol nincs kieső játékos, mindenki állóképessége függvényében folyamatosan teniszezhet. A sportrendezvényeik elengedhetetlen kelléke a közös bográcsozás is. A lényeg, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, szórakozzanak.

A jövőbeli terveik között szerepel, hogy őszre elkészüljön a negyedik teniszpályájuk is, mely még több vendég befogadását teszi majd lehetővé. A téli időszakban sem kell szomorkodniuk azoknak, akik szeretik a teniszt, hiszen az edzések folyamatosan zajlanak zárt, fűtött iskolai tornateremben. Hamarosan befödésre kerül az egyik teniszpályájuk is, így majd a jól megszokott környezetben sportolhatnak az érdeklődők.

Két éven belül terveznek elindítani egy mini edzőtermet, ahol a gyermekeikre várakozó szülők is hasznosan tölthetik el az idejüket, miközben tesznek az egészségükért is, hiszen futópadról, bicikliről figyelhetik csemetéiket.

A támogatóknak hála a Bálint Tenisz Aréna & Klub az ország top hét teniszbázisa közé fejlődte ki magát. Köszönet ezért a támogatóknak, partnereknek és a sport iránt érdeklődő vendégeknek.

Amennyiben Ön is szívesen kipróbálná magát a teniszben, esetleg gyermeke érdeklődését keltette fel a sportág, keresse bizalommal a teniszbázist a 0743-225468-as telefonszámon.