Tamás Tünde: „Felnevelni valamit, ami egész életében a mi jólétünket szolgálja”

TÁMOGATOTT TARTALOM

Esküvő, esetleg családi rendezvény szervezése előtt állsz, és keresed a tökéletes dekoratőrt? Szeretnéd, ha olyan szolgáltatót találnál, aki veled együtt megtervezi a nagy napot és környezet- és pénztárcabarát módon ki is vitelezi? Ne keresgélj tovább, hiszen a tusnádi Beauty Dream Dekor csapata a rendelkezésedre áll. Tamás Tünde tulajdonossal beszélgettünk.

- Jogi diplomával a zsebedben hogyan csöppentél bele a virágtermesztés, egyáltalán a kertészkedés világába?

- 2012-ben végeztem el Marosvásárhelyen a jogot, de magánemberként mindig is érdekelt, hogy miként tudunk közvetlenebb kapcsolatot fenntartani az anyatermészettel. Számunkra, mint család is elsődleges szempont az, hogy egészségesen étkezzünk, ismerjük azt, hogy honnan jön az adott termék, hogyan lett előállítva. Éppen ezért az egyetem után, amikor hazaköltöztünk Tusnádra felmerült a téma, hogy saját magunk részére elkezdjünk zöldségeket, gyümölcsöket termeszteni. Aztán szép lassan belecsöppentünk a virág, a gyógynövény és a fűszernövény termesztésbe is.  Jelenleg mintegy 200-220 négyzetméreten termelünk növényeket, ami azt jelenti, hogy körülbelül 15000 növény fajta alkotja kínálatunkat.

Tamás Tünde, a Beauty Dream Dekor társalapítója és a Tusnádi kis kertészet megálmodója

„A családom a segítségem”

 

- A Tusnádi kis kertészet egyik nem titkolt célja a fűszer- és gyógynövények jótékony hatásainak népszerűse is. Számodra miért vált ez fontossá?

- Valahol egy elhívásnak, hivatásnak érzem azt, hogy megismertessem az emberekkel a fűszer- és gyógynövények csodálatos világát, mert biztosan állíthatom, hogyha megfelelő információ jutnak hozzánk ezekről a természet alkotta csodákról, akkor minden gyógyszert elhagyhatnánk. Olyan őshonos természeti kincsekben bővelkedünk, amelyeknek igazából nem is vagyunk tudatában. Ugyanez igaz a virágokra is, hiszen nem biztos, hogy mindig az a legszebb, ami a legexotikusabb, a legmesszebbről érkezik hozzánk. Meg lehet találni a szépet a saját fáinkban, virágainkban, növényeinkben is. Annyira fontosnak tartom, hogy megismerjék az emberek a különböző gyógynövényeinket és fűszernövényeinket, hogy sokszor a vásárlások mellé ajándékba adok különböző palántákat, csak azért, hogy mindenki saját maga ültesse el ezeket a növényeket, és tapasztalja meg, hogy mit jelent felnevelni valamit, ami egész életében a mi jólétünket szolgálja. Ha valakit érdekel ez a téma, akkor szeretettel ajánlom figyelmébe a Tusnádi kis kertész Facebook-csoportunkat, ahol naponta frissülő tartalmakat talál.

 

- A világjárványt követően a hobbi kertészkedésből egyszer csak vállalkozás született. Mesélj a Beauty Dream Dekor történetéről!

- Szakács Boróka barátnőmmel indítottuk útjára a dekorációs vállalkozásunkat. Mivel én virágtermesztéssel foglalkozom, neki pedig virágüzlete van, ezért valahol adta magát a helyzet, hogy a dekorálás világába induljunk el. A dekorálási szolgáltatásaink mellett, portfóliónkban megtalálhatóak az egyedi köszönőajándékok is. A külföldön már eléggé bejáratott köszönőajándék trendet is biztosítani tudjuk, amely nem más, mint a pozsgás növények ajándékozás. Bár itthon még nem annyira elterjedt az esküvők alkalmával ez a fajta köszönőajándék, mégis igyekszünk arra biztatni a leendő menyasszonyokat, hogy ajándékozzanak egy darabka természetet vendégeiknek, ami esztétikus, maradandó emlék és nem utolsó sorban környezetkímélő. A konkurenciához képest vállalkozásunk egyik nagy előnye, hogy mivel egy személyben vagyunk a termelők is, így jóval alacsonyabb áron tudjuk biztosítani szolgáltatásainkat, ami ugye egy esküvő szervezésénél nem elhanyagolható szempont. Gyakorlatilag az ifjú pár már az első találkozás alkalmával meg tudja tekinteni virágainkat, így nem elképzelniük kell a dekorációjuk egyes elemeit, hanem testközelből megtekinthetik őket.

 

- Egyre gyakoribb, hogy már nem csak esküvők alkalmával fogadnak meg dekoratőrt- Mit gondolsz, mi lehet az oka ennek a tendenciának?

- Számunkra is érdekes volt, hogy például az idén jelentősen több keresztelői dekorációt kellett elkészítenünk, mint esküvőit. Sőt nem ritka, hogy kicsengetésekre vagy kerek évszámú születésnapi ünnepségekre is igénybe veszik a szolgáltatásainkat. Az a véleményünk, hogy az emberek egyre inkább nyitottá válnak, és felismerték azt, hogy az ördög a részletekben rejlik. Természetesen egy jó buli alapja a zene és a megfelelő étel, viszont a dekorációval, a virágokkal válik teljessé egy ünnep. Valahol ezek az apró részletek azok, amelyek megfűszerezik, színesebbé, emlékezetesebbé teszik a családi rendezvényeket. Nem utolsó sorban a klienseink visszajelzéséből az is látszik, hogy számukra nagyon fontos, hogy a Beauty Dream Dekornál a természetközeli szemlélet. És ki az, aki nem szívesen látná viszont szülőföldje csodálatos terményeit az ünnepi asztalán?

Keresztelői dekoráció

- Milyen tanácsaid vannak azok számára, akik egy rendezvény szervezése előtt állnak, és a túlságosan nagy  dekorációs kínálatból nem tudják, hogy mit is válasszanak?

- A szakmában az egyik legalapvetőbb tanítás, hogy három főszínnél többel ne dolgozzunk. Természetesen a különböző színek árnyalataival lehet játszani, viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy a kevesebb néha több. A másik irányelv lehet az, hogy idény virágokat válasszunk. Sokkal könnyebben beszerezhetőek, nem utolsó sorban pedig olcsóbbak azok a virágok, amelyeknek éppen szezonja van. Igazából minden évszaknak, így minden virágnak megvan a maga szépsége, így arra biztatom akár a menyasszonyokat, vagy a különböző családi rendezvények szervezőit, hogy igyekezzenek idényvirágokat választani. A harmadik fontos szempont a rendezvény helyszíne. Érdemes mindig figyelembe venni, hogy falusi vagy városi környezetben szerveződik az esemény, azt, hogy milyen adottságai vannak a helynek, mert ezek mind-mind befolyásolják a dekoráció milyenségét.

- Melyik volt idén a kedvenc rendezvény dekorációd?

- Augusztusban volt egy esküvőnk Szentegyházán, ahol az ifjú pár vintage stílusú dekorációt kért, amelyben a virágok szempontjából a levendula, a búza és a pozsgás dominált. A mi szívünkhöz nagyon közel állt ez a stílus, és nem kevés kihívást rejtett magában. Éppen ezért emlékezetes és egyedi élményként maradt meg bennünk. Bízunk benne, hogy a jövőben még rengeteg családi rendezvényt, esküvőt varázsolhatunk szebbé.

Ha felkeltette érdeklődésedet a Beauty Dream Dekor vállalkozás, akkor vedd fel a kapcsolatot velük itt. Már csak azért is érdemes ellátogatnod közösségi média oldalukra, mert október 1-ig tartó nyereményjátékkal várnak, amely keretében 500 lej értékű ajándékutalványt nyerhetsz, amely felhasználható bármilyen dekorációra. Játékra fel!