A divat jót tesz a léleknek

Forrai Szerénke, a Kolozsvári Rádió műsorvezető-szerkesztője nem túl hűséges típus. Már ami az öltözködési stílusát illeti. Előszeretettel lavíroz a trendek között, szezononként más és más elemekbe habarodik bele és kombinálja azokat az éppen aktuális kedvencekkel, néhol teljesen más stílusú darabokkal. Cuccokat vásárolni legalább annyira szeret, mint öltözködni, a shoppingterápiát neki találták ki. Főleg, amióta megszülettek az ikrek, meséli nevetve.

A ruhák legnagyobb részét, mivel két kisgyerek mellett nem túl gyakran jut ideje shoppingolni, a bevásárlóközpontban szerzi be, ahova amúgy is betér elintézni egyet-mást. Szerénke turkálni is szokott, ha éppen a belvárosban jár, de ott csak a minőségi darabokat vásárolja meg.

Ha rossz napja van, biztos, hogy betér egy boltba, és meglepi magát valami izgalmas darabbal. A merészebb cuccokat viszont általában akkor vásárolja meg, amikor jókedve van, vagy valami különlegesebb eseményre készül.

Még több kép a galériában:

Az óriási, látványos karikafülbevalók és gyűrűk évek óta kedvencei. Egy unalmasabb farmer-pulcsi kombinációt remekül feldob egy ilyen darab. Szintén nagy kedvencek a napszemüvegek, amelyeket Szerénke télen-nyáron hord.

– Mi az, ami egyből megszólít az üzletben?

– Ez nagyon változó, most például, télen szívesen vásárolok műszőrme mellényt, puha darabokat, nyáron pedig a színek vonzanak. Volt egy időszak, amikor csak pinket hordtam. Ez viszont elmúlt, így most nem tudom, hogy mihez kezdek ezekkel a holmikkal. (nevet)

Az ikrek megszületése után mi változott az öltözködéshez való viszonyodban? 

– Gyakorlatilag semmi, csak okosabban és gyorsabban kell kitalálni jól kinéző összeállításokat. Nem értékelem, amikor valaki anyaként már nem ad magára. Persze egy csomó mindenre nincs már időnk, ami a személyes kényeztetést illeti, de praktikus megoldásokat mindig lehet találni. Engem például nyúzott, fáradt állapotomban pompásan fel tud dobni egy jól kitalált kompozíció.

A pöttyös, kislányos szoknyát kedvenc piros bőrdzsekimmel hordom. Ezt a dzsekit mindig nőiesebb darabokkal kombinálom. A csizmát internetről vásároltam, egy nagynevű divatcég terméke, de jó ajánlat volt, nem hagyhattam ki.

Imádom az oversize pulcsikat, van is egypár belőlük, hálás vagyok értük a mostani divatnak. Jól érzem magam bennük a hétköznapokon. Csupán arra kell figyelni, hogy olyasmivel vegyük fel, amivel nem hat még nagyobbnak. Például skinny farmerrel, magassarkúval.

Ebben az összeállításban a szoknya a lényeg, mivel érzelmi szálak fűznek hozzá, a gyerekeim keresztelőjére vásároltam. Ritkán hordható, alkalmi darab, de nagyon szeretem.

Ez az egyik kedvenc szettem annak ellenére, hogy nem jellemző, hogy sapkában járok. A szőrmét, amit most egyébként is nagyon kedvelek, boyfriend jeansszel társítottam. Ez a típusú nadrág nagyon hálás darab, ugyanúgy társítható sportcipővel és magassarkúval is.

A kezeslábasokat imádom, van belőlük otthoni, utcai, nyári változat és van téli kezeslábasom is.

Fotó: Angyalosi Bea

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2019. januári lapszámában jelent meg.