A klasszikus diszkrét bája

A külvilággal és önmagával is összhangban élő személyiségről árulkodik Fóri Györgyi ügyvéd gardróbja. Stílusos, nőies, klasszikus. 

A külvilággal és önmagával is összhangban élő személyiségről árulkodik Fóri Györgyi ügyvéd gardróbja. Stílusos, nőies, klasszikus. 

{hirdetes}

Egyszerű, kedves, természetes: a brassói származású, 1999 óta Székelyudvarhelyen élő, köztiszteletben álló ügyvédnőt mindhárom, az igazi nőiesség alapvető „kellékével” megáldották az égiek. Nem takargatja korát, s bár ötven felett jár és boldog nagymama, lelkében megőrizte kislányos báját. Gardróbjának minden darabja egyéniségéről árulkodik: egyszerű, kifinomult, nőies. 

Fotó: Csedő Attila

Györgyi a klasszikus elegancia híve. A sima vonalú, esetenként kicsit sportosabb stílusú, természetes anyagokból készült ruhákat kedveli. Fekete, bézs, drapp, a barna minden árnyalata a kedvenc, ám a monokróm összképet játékosan megtöri egy-egy vidám, élénk, de nem rikító zöld, bordó, púderrózsaszín, kék színfolt.

Fotó: Csedő Attila

A mindig térd alá érő ruhákhoz, egyenes vonalú szoknyákhoz szívesen visel enyhén karcsúsított kiskabátot. A legkedvesebb mindből a kifogástalan állapotban levő kabátka- matuzsálem, amely nagymama bársonygalléros kabátjának kurtított változataként lett örök darab.   

Fotó: Csedő Attila

Mustra közben jóízűen tereferélünk. Kiderül: ruhái zömét a húgától örökölte, barátnőjétől kapta ajándékba, ritkán vásárol boltban, néha turkálóban.  A vörös virágos Jessica márkájú ruhája például „T-modell”. „Kényelmes, klasszikus legyen, a márka nem számít”– válaszolja és összegzi nevetve, de hozzáteszi, hogy az ápoltság, a rendezett külső fontos, mert az ügyfelek iránti tisztelet jele is. Parfümben az édeskés, üde virágillat, táskákban a kis méretű és bőrből készült a kedvenc. Ékszerben mindent szeret, ami ezüst és gyöngyházszínű – mint például az édesanyjától örökölt gyöngysor. Szívesen visel bizsut, így azokat a drótból hajtogatott ékszereket is, amiket Zenkő lánya készít, és amelyekkel meglepi őt.

Fotó: Csedő Attila

„Kendőmániás vagyok”– ismeri be és nevet nagyot saját szenvedélyén Györgyi, amikor kerekre nyílik a szemem a több száz kendőből álló gyűjtemény láttán. Van a tarka kollekcióban mindenféle és fajta, de az ügyvédnő szíve csücske a vásárhelyi déditől örökölt fekete-sárga színű selyemkendő.  Nagy becsben őrzi, akárcsak azt a száz évesnél is öregebb dobozkát, amelyben még mindig illatozik egy kevés a nagymama pirosítójából.

Fotó: Csedő Attila

Cipőben a középmagas sarkú körömcipő vagy a diszkréten nyitott szandál a menő, de van extravagáns alkalmi, és a nadrágokhoz viselt sportos, lapos lábbeli is. A „mit is vegyek fel?” kérdés soha nem okoz fejtörést Györgyinek, aki pillanatok alatt elkészül a fotózáshoz. Klasszikus, nőies eleganciájától, bájos jelenlététől még a család öreg, az alkalomra fényesre suvickolt Mercedese is szebben ragyog a késő délutáni napsütésben.