ARCHÍV Alapdarab: hordj szűk fekete farmert!

A fekete, szűk szárú farmer minden nő legjobb barátja: ápol és eltakar, sokoldalú klasszikus darab. (Cikkünk a 2020-as Nőileg magazin februári számában jelent meg.)

A fekete slim farmer hosszítja a lábat (hacsak nem boka fölötti hosszt választunk), slankít: mi másra vágyhatnánk? Hétköznap egy fehér pólóval, zakóval elegánssá tesz. Kate Mosst tartják például a fekete slim farmer nagykövetének, nem alaptalanul, hisz éveken át, télen-nyáron gyakorlatilag másban sem lehetett látni. A fekete farmer fehér inggel vagy elegáns blúzzal, magassarkúval lehet elegáns viselet, kapucnis felsővel, sportcsukával pedig hétvégére is remek.

A skinny szabású fekete nadrág aláöltözetnek is remek: ha nem szereted a nejlonharisnyát, tunika vagy ruha alá fekete farmert vegyél! A nagyobb márkáknál már többféle modell is kapható: figyeljünk a nadrág hosszára és arra, hogy fenéken, derékban megfelelően álljon.

Viseld úgy, mint Kate Moss

A klasszikust feldobhatjuk, ha a szárán rojtozott, waxolt felületűt vagy olyan modellt választunk, amelyen az oldalsó hosszanti varrás mellett díszcsík fut.

A farmerdzseki reneszánsza

Ha idén tavaszra csak egy ruhadarabot vehetnél, akkor az egy klasszikus kék farmerkiskabát legyen. Bízz bennünk!

2020 színe a klasszikus kék, tehát várhatóan az indigó farmerek csillaga ismét feljön idén. A farmerdzseki ruhatárunk felüdítő darabja lehet. Ebben a hónapban még aláöltözetként vehetjük nagy hasznát: kapjuk magunkra a szövetkabát alá, mint ahogyan a zakóval tennénk!

Nemcsak melegebb lesz így a szettünk, hanem a munkaruhát is sokkal vagányabbá tehetjük a kardigánként viselt kiskabáttal. Olivia Palermo farmer nadrágkosztümje pedig hűen bizonyítja: a denim lehet elegáns viselet is. Hordjuk könnyű, laza textúrájú anyagokkal, csipkeruhával vagy tüllszoknyával.

Olivia Palermo

Ki mondta, hogy a flitteres ruha, szoknya nem hordható hétköznap? Ha farmerdzsekivel társítjuk, akkor már nem tűnik túl ünnepinek, karácsonyinak. Sőt, farmering helyett is hordhatjuk a dzsekit: ha nem túl merev darab, tűrjük be szoknyába, akárcsak egy pulóvert!

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock