ARCHÍV Badics Petra: A piros rúzs a legfontosabb kiegészítőm

Nem a külső alapján kell megítélni az embereket – nagyon intenzíven áll ki emellett Badics Petra, miközben színészként és tévés műsorvezetőként élete központi része, hogy miben van, hogyan néz ki. Petrát láthatjuk az ETV képernyőjén fehér csipkeruhában, bőrnadrágban, fodros ujjú vagy állatmintás blúzban, kötött-, akár mamaruhában is. Semmire nem mond nemet. A saját ízlése, stílusa viszont akkor jön elő, amikor kilép a munkahelyéről. Ezt mutatja meg most nekünk. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. júliusi lapszámában jelent meg.)

Imádja a kabátokat. Betegesen, mint mondja. Rögtön kíváncsi is leszek, mennyi van neki belőle. Maradhatunk annyiban, hogy rengeteg. Régen talán a cipők száma is megközelítette ezt a mennyiséget, ez azonban alábbhagyott, amint a kislánya, Sára megszületett. Azóta ugyanis Petra nagyon sportcipős lett, és egy fehér Converse az, amit a legtöbbet visel. Szereti nyári ruhákhoz, farmerekhez, szinte mindennel párosítja.

Egy hétköznapi viselet, ami egyáltalán nem hétköznapi

Hogy a sok kabát, cipő, meg egyéb ruha elférjen, Petra egy nagy gardróbszobát kapott az új házukban, ahová nemrég költöztek. „A férjem szerint tengernyi ruhám van, szóval erre szükség volt. Bár anyukám azt mondta, a korral ez le fog csökkenni, hát nálam nem jött be. De legalább eljutottam oda, hogy most már mennyiség helyett inkább kevesebbet, de minőségi ruhát vásárolok.” Többnyire Magyarországon szerzi be ezeket, amikor hazautaznak a szüleihez Győrbe. Szereti a különleges, egyedi ruhákat, és bár nem tudatosan, de mégis olyan darabok fogják meg, amelyeket például a barátnői nem vennének fel.

Nincs szerencséje a turkáláshoz, azonban egyszer rátalált erre a citromsárga ruhára

Az élénk színeket sem mellőzi, az örök klasszikus fekete a kedvence. „Nagyon elegánsnak tartom. Számomra soha nem jelentette a gyászt, sokkal inkább egy végtelen eleganciát. Szerintem mindenkinek jól áll, és mindent is eltakar. Emellett pedig a piros rúzs a legfontosabb kiegészítőm, mert mindig magabiztosnak érzem magam tőle.”

Sokan bolondnak tartják, hogy ezt viseli, de ő épp ezért szereti

Öltözködésére, stílusára édesanyja hatott a leginkább, aki szintén imádta a kabátokat, bundákat, és amit nem tudott megvenni, megvarrta, mert egy időben varrodája volt. „Számomra ő A nő. Nagyon ízléses, és a mai napig gyönyörű. Ő mindig szoknyába járt, még síelni is. Gyapjú szoknyát varratott magának, s úgy ment síelni. Nadrágot csak az utóbbi 15 évben látni rajta, azelőtt sosem hordott. Ezt a fajta nőiességet és finom ízlést, amit ő képvisel, mai napig nem tudtam eltanulni, bár folyamatosan nevelt erre. Már 5 évesen azt mondta nekem, »fiam, a rózsaszínt a pirossal nem húzzuk össze.”

Néha csajos estéket szerveznek a barátnőivel, ahová mindig kiöltöznek. Ezek megmaradtak magas sarkús estéknek

Petra kislányán is látja, hogy utánozza őt: felpróbálja a magassarkúját, és abban tipeg, szoknyás ruhát akar mindennap felvenni, és biza neki is lett fésülködő asztala, mert édesanyjával együtt akar készülődni, sminkelni. És bár Petra nagy híve annak, hogy nem szabad külső alapján ítélni, szerinte fontos, hogy egy nő legyen igényes, és ha szükséges, akár este tízkor is mossa meg a haját. Nyilván ő is megy melegítőnadrágban kutyát sétáltatni – vallja be, és attól még nem érzi magát slamposnak, de úgy véli, egy vacsorán például sokat elárul egy nőről a kinézete.

Fontos kiegészítője a piros rúzs

Kíváncsi voltam arra is, hogy aki színházban jelmezekbe bújik, egy műsorra vagány ruhákat kap, miért van még kedve minden helyzetben szépen felöltözni. „Én szeretek felöltözni. A férjem szokta megkérdezni, hogy na, ma minek öltöztél? Mert én ha felöltözök, akkor szeretek minden részletre odafigyelni. Hogy akkor milyen masni, hajpánt vagy csat kerül a hajamba, milyen cipő, milyen táska, stb. Ez vagyok én. A színházban meg a tévében is az egyfajta jelmez, azt nem én választom. Ha onnan kijövök, szabadabb vagyok és már a saját fejem, ízlésem, stílusom szerint öltözhetek fel. Na, ez vagyok én: amit most nektek is megmutatok.”

Fotók: Rab Zoltán 

korábban írtuk

Frunda Csenge stílusa: eklektikus, ami szinte bármi lehet, csak tudni kell viselni
Frunda Csenge stílusa: eklektikus, ami szinte bármi lehet, csak tudni kell viselni

Azt mondja, szívesebben választja ma már a sportcipőt a magassarkú helyett, és az eleganciát felváltotta a kényelem az öltözködésében, mióta városi tanácsos lett Marosvásárhelyen. Nőként a férfiak által dominált világban viszont az is fontos, hogy mit visel. Másként rakja össze szettjeit, ha valahol jogászként kell megjelennie, picit más a tanácsosi és más az utcai viselete is – ezért nevezi magát eklektikusnak. (Cikkünk a Nőileg 2021. májusi lapszámában jelent meg.)