Emese álma: szülinapi átalakulás

Nem szokványos Gardrób ez: születésnapi ajándék magunknak és olvasóinknak, ráadásul rovatunk alanyának is. Úgy döntöttünk ugyanis, hogy a változás jegyében ezúttal egy nem közismert személyt mutatunk meg, amint egyszerű nőből „túl szexi lány” lesz. Meglepetés! (Cikkünk a 2019-es, áprilisi Nőileg magazinban jelent meg).

Emese kétgyermekes székelyudvarhelyi édesanya, egyébként titkárnőként dolgozik. Öltözködni szeret, de nem tud, mondja ő magáról, legalábbis az elképzelt szettek soha nem úgy néznek ki a valóságban, mint ahogyan azt ő megálmodta. Épp ezért a Nőileg csapata most besegített. Nem mellesleg Emese is, akárcsak a Nőileg, áprilisban ünnepli születésnapját.

Az öltözködést, fotózást megelőzően a Bella Donna szépségszalonban kezdtük a napot, ahol Péter Izabella varázsolt előbb fiatalos színt Emese fürtjeire, majd formázta, lágy hullámokba rendezte a haját: a célunk az volt, hogy a szépítés után is Emese önmaga maradjon – egy kis csavarral (Izabella punkosan fölnyírta Emese haját a bal füle fölött).

Rózsaszín vagy bézs? Nem jutottunk közös nevezőre a nadrág-bakancs színét illetően. Tavaszi, hétköznapi, tökéletes, ha két kisgyerek után kell rohangálni. A maszkulin szabású kabát egyébként rendkívül sokoldalú darab, főleg ebben a melegbarna árnyalatban.

Az egyszerű fehér póló nem hiányozhat a ruhatárunkból: az egyedi, mintás öltöny (nem nadrágkosztüm!) így hétköznapra is kiváló munkahelyi viselet. A mikrosarkú csizma csinos és kényelmes, emellett most nagyon divatos is.

A mélyzöld kisbunda ne tévesszen meg, alatta leheletvékony blúz van. Kabát nélkül és fehér sportcipővel nemcsak tavaszi, hanem nyáresti randiszett is lehet az összeállítás.

Emese túlzottan nem szerette a nagyon magas sarkú csizmát, de ez az összeállítás így mutatós igazán. Jó példa arra, hogy a bő szárú, úgynevezett culottes stílusú nadrágot nemcsak nyáron, hanem minden évszakban viselhetjük.

A flitterrel, ha óvatosan bánunk, egyszerű, de annál látványosabb összeállítások születhetnek. A bőrkabáttal és bakanccsal már nem cicababás ez a partiszett, hanem sikkes, egyedi és nagyon bátor. Emese magatartásával kiváltképpen.

Fotók: Csedő Attila