Erőlködés nélkül szexi: Pál-Varga Márta gardróbja

A Tomcsa Sándor Színház gyönyörű színésznője a színpadról sugárzó lényéről, megindító monológjairól, az utcáról pedig igencsak stílusos öltözködéséről lehet sokak számára emlékezetes. Bár a hétköznapokban sportos, stílusa klasszikusan nőies, elegáns, gyakran visszafogott, franciás, minden szettje nagyon tudatosan komponált. (Cikkünk a 2019-es Nőileg magazin júliusi számában jelent meg.)

Nem lehetett egyszerű dolga Mártának, amikor arra kértük, mutassa meg nekünk 4-5 kedvenc, szexi darabját. De készséggel tárta ki makulátlan rendben tartott, tágas gardróbját, s engedett be hercegnői birodalma gonddal óvott ruhái közé. A színpad és a gyermekei mellett köztük érzi igazán elemében magát.

A fehér ruha komolyságát a pink cipő derűje oldja

 

A székelyudvarhelyi színésznő ma már nem viszi túlzásba a kiegészítők használatát, ugyan fontosak neki, csak egyre kevesebbet, visszafogottabban használ. Leginkább interneten rendel ruhát és cipőt, imádja a csipkét, a selymet, a bársonyt, valamint a részletgazdag, kézzel hímzett darabokat is. „A bodykat is nagyon szeretem, farmerrel, szoknyával egyaránt, mert nem csúsznak fel és kényelmesek” – részletezi a kétgyerekes édesanya.

Ő maga is édesanyjától örökölte a szépség iránti igényét és nőies stílusát.

„Neki is nagyon fontosak voltak a szép ruhák, gyerekként, emlékszem, volt 12 pár magas sarkú cipője, minden színben, gyakran felvettem, próbálgattam, csodáltam...

Nem tudok úgy kimenni az utcára, hogy az öltözékem ne tervezzem meg. Persze nem mindig van időm rá, az is megesik, hogy pizsamában viszem a gyerekeket iskolába-óvodába, csak ráveszek egy kabátot, úgysem látszik. De mindig odafigyelek, hogy a színházba, próbákra mit veszek fel. Gyakran már este kitalálom a másnapi szettem” – avat be öltözködési fortélyaiba Márta.

Márta szereti a mívesen megmunkált darabokat és a praktikus bodykat is

Ha a kényelmes vagy a szép ruha/cipő közül kellene választani, Márta inkább a szépet választaná, hétköznapokon ugyan lapos cipőben jár, de a magas sarkú mégiscsak kifejezőbb számára. „Kisgyerekekkel nem is olyan egyszerű mindig tip-top lenni, de ha igénye van rá az ember lányának, hamarabb felkel” – magyarázza a harmincas évei elején járó színésznő.

Kapcsolódó

  Egyszerű és ütős

  Pál-Varga Márta számára az öltözködés nagyon fontos önkifejezési forma. Sosem arra törekszik, hogy szexi legyen a megjelenése, de mégis az, mert ez lényéből fakad. Nőies megjelenésre törekszik, arra, hogy más legyen, mint a többi, és hogy megfigyeljék magát a ruhát. Épp ezért nagy becsben és rendben tartja a gardróbját, mi több, olyannyira rendmániás, hogy este nem tud elaludni addig, amíg nincs minden a precízen megtervezett helyén, vagy ha valami nem „jó” szögben áll. Édesanyjától hozza ezt a rendszeretetét is.

  Csipke, csipke, csipke

  A brassói születésű színésznő gyakran utazik külföldre, olyankor mindig az adott ország jellegéhez komponál: Párizsba franciásan, fekete-fehér, klasszikus outfitekkel érkezik, Amszterdamban bohókás, színesebb öltözékeket visel. A nyaralás a lenge, természetes anyagú ruhákat adja rá.

  Érett nőnek való szín, de az „ördög” épp az elegáns visszafogottságában bujkál

  Hatalmas ékszerekkel, látványos bizsukkal járt régen, ma már a díszdobozban pihennek: mostanra letisztult, finom kiegészítőket hord, de azokat mindig. Ha csak pár napos turnéra utazik, farmer, fehér póló kerül a kisbőröndbe, utóbbiból rengeteg van neki. Mint mondja, tűsarkúja mindössze öt van, sportcipőből viszont 35, azokat gyűjti. De könnyen továbbadja azokat a darabokat, amiket már nem használ. Gardróbjának darabjai szemléletesen kirajzolják Márta stílusát: letisztult, már-már minimál, színeiben pedig ugyancsak az egyszerű a nagyszerű: a fekete, a fehér és a barna dominál.

  Fotó: Csedő Attila