ARCHÍV Táplál, szépít, feszesít

Igazán hatékony tápláló arcpakolásokat, bőrradírokat készíthetünk otthon is! Ha a „csináld magad” arckezelést 10-15 perc nyugalommal, behunyt szemű lazítással is összekötjük, biztosak lehetünk benne, hogy kívülről-belülről felfrissül a bőrünk – biztat Gálffy Ildikó, a nagy tapasztalattal rendelkező kozmetikus, és néhány jól bevált receptet is megoszt velünk.

Attól jók, hogy csupán olyan összetevők kellenek ezekhez a kencékhez, melyek legtöbb konyhában megtalálhatók.

Tejszínes, avokádós arcpakolás

Egy fél avokádó húsát péppé törve összekeverjük egy evőkanál tejszínnel, pár csepp citromlével és kevés mézzel. Nem baj, ha megsötétedik a kence – hívta fel a figyelmet Ildikó. A pépet csak fel kell kennünk az előzetesen alaposan megtisztított arcunkra, 10-15 percig pedig hagyjuk, hogy hasson a pakolás, amely bármilyen arcbőrre intenzív tápláló, feszesítő hatással van.

Gyümölcsös pakolás

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, de természetesen jobb, ha az adott szezon friss terméseit választjuk. Törjük össze a gyümölcs húsát, sűrítsük be egy kevés gabonakorpával, adjunk hozzá mézet, tejszínt vagy joghurtot. Kenjük fel az arcunkra a kencét, 10-15 percig hagyjuk rajta. Ez a pakolás vizet pótol, felfrissíti és táplálja a bőrt. Ami marad, azt nyugodtan bekanalazhatjuk, mert belülről is szépít a vitamindús keverék – mondja Ildikó.

Házi bőrradír

Zabkorpát keverjünk össze egy kevés liszttel, 2 evőkanál tejporral, majd annyi vízzel, hogy könnyen kenhető pépet kapjunk, amit máris tehetünk fel a megtisztított arcbőrre. 5-6 perc után gyöngéden, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk végig az arcot, majd mossuk le a pépet. A nyári erős napfény, a strandok klóros vize megviseli az arcbőrt, de egy kis kényeztetés csodákat művelhet – összegez a kozmetikus.

Kiemelt kép illusztráció: Shutterstock

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2014. szeptemberi lapszámában jelent meg.

korábban írtuk