Férfiak Klubja: példát mutat

Öt évvel ezelőtt alapította a Férfiak Klubját, mely mára országos, sőt, Kárpát-medencei mozgalommá vált, könyveket ír, előadásokat tart, rendezvényeket szervez. Küldetése, hogy visszahozza a férfias értékeket a mai, kiüresedő világba. Ki ez a Bedő Imre, akinek a felsoroltakat tulajdonítjuk és mi ez a klub, ami ennyire népszerű? Októberi magazinunkban mindezeknek Sipos Betti újságírónk járt utána.

Öt évvel ezelőtt alapította a Férfiak Klubját, mely mára országos, sőt, Kárpát-medencei mozgalommá vált, könyveket ír, előadásokat tart, rendezvényeket szervez. Küldetése, hogy visszahozza a férfias értékeket a mai, kiüresedő világba. Ki ez a Bedő Imre, akinek a felsoroltakat tulajdonítjuk és mi ez a klub, ami ennyire népszerű? Októberi magazinunkban mindezeknek Sipos Betti újságírónk járt utána.

Csíkszeredában született, majd a román és magyar fővárosban tanult, utóbbi helyen igen sikeres vezető lett. Banki szféra és gyárvezetés után Bedő Imre valami teljesen másra váltott: megalapította a Férfiak Klubját.

Így vall magáról az alapító: „egyetem után a banki szférában helyezkedtem el, majd egy befektetés kapcsán az iparba kerültem, a Győri Szeszgyár igazgatótanácsába, ahol nem sokkal ezután megkaptam a vezérigazgató-helyettesi pozíciót.” Ezzel Magyarország egyik legfiatalabb, azaz huszonéves csúcsmenedzsere lett. 

„Bennünket nem szóval neveltek arra, hogy milyenek legyünk, hanem példát mutattak.”

Gyerekkoráról mesélve kiemeli, hogy édesapja is, nagyapja is végigdolgozták életüket a családért, és hogy a családban való lét mindig is fő prioritás volt számukra. Az összes felmenőmtől – apai ágon unitárius papok és tanítók az ősök – a tartást, az értékek képviseletét örököltem, mondja. Bennünket nem neveltek arra szóval, hogy milyenek legyünk, hanem példát mutattak, teszi hozzá.

Megy a világ tönkre, minden esik szét, vesznek el az értékek, véli Imre, és ez a tapasztalat vezette el őt oda, hogy cselekednie kell, sőt közösen kell tenni azért, hogy ne vesszen el az a fajta mentalitás, amit ő maga is képvisel. Ez magyarán egy nagyon komoly, tartással járó életmódot jelent, amitől értelmes és boldog lesz az ember élete, állítja Bedő Imre. Elstartolt tehát a Férfiak Klubja 2013-ban, melyben vállalják, hogy emberségről, erkölcsi normákról, viselkedési mintákról, értékek százairól mutatnak példát.

A szervezet alapítója kétlányos apuka, felvetődik hát a kérdés, hogyan neveli lányait egy férfimozgalom elindítója. „Azt tapasztalom, a lányok ma úgy nevelődnek – hogy szép erdélyiesen szenvedő szerkezettel fogalmazzak –, hogy folyamatosan azt az üzenetet kapják, »úgy tanulj, úgy tegyél félre, úgy építs karriert, úgy építsd a függetlenségedet, hogy majd egyedül is el tudd tartani magad és a gyerekeidet«. Ez hihetetlenül rossz program. Nekünk arra kell példát mutatni, hogy közösen a férfi és a nő hogyan működik” – fogalmaz Imre.

Hitvallásnak sem rossz, hogy igazi életünk akkor kezdődik, amikor hazamegyünk a munkahelyről, és az összetartozásunkat újra meg újra demonstráljuk egymásnak a feladatok elosztásával. Hogy ez milyen egyszerűen kivitelezhető ma is, arra ad választ Bedő Imre az októberi Nőileg magazinban.

 Fotó: Férfiak Klubja

Aktuális lapszámunkat most itt kérheti >>> 

Előfizetésért látogasson el webáruházunkba >>>