Augusztus a tanítások hónapja

Erős felütéssel indul a hónap, a már júniusban elindult átalakulásban való kiteljesedés folyamatába szervesen illeszkedő eseményekkel.

Az első héten a legfontosabb tanítások azért érkeznek az életünkbe, hogy felismerjük azokat a megkövesedett érzéseinket, amelyeket már időszerű elengedni, mert csak gátolnak bennünket a kreativitásunk kibontakoztatásában, az örömteli életvezetésben. Megértés, váratlan felismerések, beszélgetések segíthetnek ebben. 

Járatlan utakon

A második héten figyeljünk a hirtelen, váratlanul bevillanó ötleteinkre, sugallatokra, érdemes fontolóra venni és belekezdeni a megvalósításukba. Szükségünk lesz ehhez némi bátorságra és arra, hogy félretegyünk minden korábbi hitrendszert, ami egy bizonyos, immár rutinossá vált pályán tart minket. Sokszor hasznosak azok a programszerűen átadott szólások, mint például a „járt utat járatlanért el ne hagyj”, ezúttal azonban éppen a járatlan utakat érdemes keresni, kipróbálni. Ebben a folyamatban fontos nap lehet 6-ika, ekkor jobban ráláthatunk arra, hogy mi az, ami már végérvényesen elmúlt, és miben kellene megújulnunk. 

Maradjunk a valóság talaján

Egész augusztusban fókuszban lesz az önbecsülésünk, a képességeinkbe vetett bizalom, de az első hetekben ennek kiemelt szerepe lesz. A 8-ikai újholddal indul az új holdhónap, amely nagyon sok tanítást hoz számunkra, különösen a határok átlépése, a hit, a biztonság, az anyagiakhoz való viszonyunk, a szabálykövetés, a szabadság megélése tekintetében. Fokozottan figyeljünk a kommunikációra, a hírközlésben megjelenő esetleges zavarokra, félrevezetésekre vagy félreérthetőségre, a szétszórtságra, ugyanis hajlamosak lehetünk eltávolodni a valóságtól. 

Szembenézni önmagunkkal

Nagyon jó az egész hónap az imára, a spirituális tevékenységre, a feltétel nélküli, ítélkezéstől mentes szeretet gyakorlására. Bizonyára számtalan lehetőségünk lesz erre, akár próbára is tehet az élet ebben. Kiemelt napok erre augusztus 11, 19 és 20. Ekkor lehetőségünk nyílik tudatosítani a valódi érzéseinket, amelyekkel nap mint nap teremtjük a világunkat, élethelyzeteinket. Ez a felismerésekkel teli hónap a 22-ikei teliholdban éri el csúcspontját, amikor a Nap az Oroszlán szívétől kerül szembe a Déli Hal szeménél járó Holddal. 

A szívből jövő cselekvő szeretet rendíthetetlen bátorsága szükséges ahhoz, hogy valóban szembenézzünk önmagunkkal, hogy megláthassuk azokat a még letisztázatlan érzéseinket, amelyekhez makacsul ragaszkodva lehetetlenné tesszük, hogy az életünkben jelenlévő isteni kegyelem, segítség láthatóan megnyilvánulhasson.

Cikkünk a Nőileg magazin 2021. augusztusi számában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock

Lapozz bele az augusztusi lapszámunkba: