Július: mennénk, de valami visszahúz

Az energiák kényes kiegyensúlyozását igényli július első harmada. Különösen az akarat és cselekvés, valamint a kapcsolataink harmonizálása között lavírozhatunk, fontos, hogy megteremtsük az összhangot.

Ezt az időszakot az energiák szempontjából úgy érdemes elképzelni, mint amikor egy csoportban mindenki főnök, ugyanakkor senki sem teljesen. Valamilyen tekintetben mindenki alárendeltje és felettese valakinek, de úgy, hogy A alárendelődik B-nek, aki alárendelődik C-nek, és C alárendelődik A-nak. 

Kell az önuralom

Július első felében az akaratunk alárendelődik a cselekvő énünknek, az pedig a lelkiségünknek. Az érzelmi világunk táplálja az akaratunkat néhány napig, majd ugyanez megismétlődik, de már a harmóniára való törekvés okán, és mindez akaratunkon túlmenően. Ebben a láthatatlan folyamatban markánsan szerepet kap majd az önuralomra való képességünk, vagy éppen a mások leuralására való késztetésünk. Előtérbe kerül a biztonságra való törekvés, a megalkuvás mértéke, az érzékenységünk, a régihez való makacs ragaszkodásunk és a megújulás utáni vágyunk. 

Helyben toporgunk?

A fentiek keverékéből adódik, hogy sokkal inkább a helyben toporgás lehet jellemző erre az időszakra, inkább a huzavona, mintsem a haladás, vagy az új utak elindítása és a cselekvő energiák érvényesülése. Mondom ezt annak ellenére, hogy a hónap második feléig minden gyors mozgású bolygó, ami leginkább meghatározza a közérzetünket, tavaszi és nyári töltetű, vagyis ellentétes épp az egy helyben toporgással... Ez olyan feszültséget hozhat, amit csak úgy tudunk jól kezelni, ha elengedjük azokat a törekvéseinket, amelyek nem időszerűek, és az erőinket a korlátaink meghaladására, a szemléletváltásra, új tudati horizontok feltérképezésére irányítjuk. 

Kiemelt napok: július 8., 10. 

Érdemes arra koncentrálni, hogy tisztázzuk le azokat az érzelmeinket, amelyek már gátló módon a múlthoz kötnek bennünket. 8-án érzelmi kérdések megértésének és megbeszélésének az ideje érkezik el. A 10-i újholddal induló új, négyhetes ciklus fő motívuma a megértés, a kommunikáció, a kisebb, rövid távú utazások, a fegyelmezettség, önuralom, visszafogottság, az értékek előtérbe kerülése. Bizonytalan és változékony pénzügyi helyzet jellemezheti ezt az időszakot, ugyanakkor tisztábban láthatunk rá a stabilitáshoz és a változáshoz való érzelmi viszonyunkra. A hónap második felében ambivalens érzéseink miatt élhetünk meg feszültebb állapotokat, egyszerre érezhetünk késztetést valamire és annak az ellenkezőjére is, fontos, hogy tudjuk, mikor mit érdemes előtérbe helyezni, vagy arra törekedjünk, hogy hogyan tudjuk ezeket a tendenciákat egymás szolgálatába állítani.   

Cikkünk a Nőileg magazin 2021. júliusi számában jelent meg.

Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock