ARCHÍV 8 tipp a tökéletes szemöldökért

Divat a természetesség, de a legtrendibbek akkor lehetünk, ha egyéniségünkhöz és arcunkhoz illő sminket és szemöldököt viselünk. Ugyanakkor, a szemöldök formája sokat elárulhat a személyiségünkről. Az egyenes szemöldök realista személyiséget takar, az ívesebb emberközpontúbbat. Szász Imola kézdivásárhelyi mestersminkest kérdeztük.

Divat a természetesség, de a legtrendibbek akkor lehetünk, ha egyéniségünkhöz és arcunkhoz illő sminket és szemöldököt viselünk. Napjainkban ismét a szépen ívelt, nem túl vékony, de nem is túl vastag szemöldök van divatban – mondja Szász Imola kézdivásárhelyi mestersminkes. Ugyanakkor, a szemöldök formája sokat elárulhat a személyiségünkről. Az egyenes szemöldök realista személyiséget takar, az ívesebb emberközpontúbbat.

1. A formát legkönnyebben úgy alakíthatjuk ki, ha egy szempillakefével felfelé fésüljük szemöldökünket. Ha van pár nagyon hosszú szál, ne húzzuk ki őket, hanem vágjuk le a végüket, hogy szépen igazodjanak a többihez.

2. A szemöldök az orrnyereg vonalánál kezdődjön. Ha annál beljebb kezdődik, akkor nem nyitja a tekintetet megfelelően, ha viszont távolabbról, akkor a szemeket túlságosan is távolülőnek fogja feltüntetni.

3. Ha a szemöldököt képzeletben 3 részre osztjuk, a második harmadtól kell lennie az ív csúcspontjának. A szemöldök íve mindig kövesse a felső szemvonal ívét.

4. Nagyon fontos a jó szemöldökcsipesz, amelynek segítségével meg lehet szabadulni a nemkívánt szőrszálaktól. Ennek könnyűnek, kézhez állónak kell lennie, ha folyton kicsúsznak a rakoncátlan szálak, akkor szinte biztos, hogy nem megfelelő eszköz van a kezünkben.

5. Mindig a szőr növekedésének irányába tépjük ki a szálakat. A szemöldök alsó részén kezdjük a szedést, és belülről, az orr felől haladjunk kifelé. A szemöldök feletti részről csak nagyon óvatosan szedjük ki a szálakat, mert azok drasztikusan megváltoztathatják a szemöldök ívét.

A folyamat

6. Szinte mindenkinek szükséges némiképpen dúsítani a szemöldökét, erre a célra kifejezetten szemöldökceruzát vagy szemöldökporpúdert használjunk, ne szemceruzát! Sötét hajúak egy árnyalattal világosabbat, mint a hajszínük, világos hajúak pedig egy árnyalattal sötétebb színt válasszanak. Csak a szemöldök vonalán belül dolgozzunk, a tökéletes hatás elérése érdekében.

7. Ha az előbbinél tartósabb változásra vágyunk, akár be is festhetjük a szemöldökünket tartós szemöldökfestékkel, de sohasem hajfestékkel! A világosabb árnyalatú szemöldök lágyítja az arcot, ezzel szemben a sötétebb tónusok erőteljesebb külsőt eredményeznek.

8. Ha nem szeretnénk gyakran festeni, választhatunk sminktetoválást, ezzel 2–4 évre megoldjuk a problémát. A mai szemöldök- sminktetoválásban a szálas hatás hódít. Ez lehet szőke, barna vagy egészen sötét, satírral kombinált, vagy csak szálhatású.

Soha ne feledjük: a szemöldök nem arra való, hogy mindig a legújabb divatirányzatot tükrözze. Meg kell találnunk az arcunknak és egyéniségünknek megfelelő formát, azon kisebb változásokat tudunk eszközölni ceruzával, porral, kozmetikai tetoválással. Ha viszont nekiesünk egy szemöldökcsipesszel, soha nem fog teljes egészében visszanőni, ezért azt tanácsoljuk, hogy – mint oly sok más területét a szépítkezésnek – bízzuk szakemberre. Ez azért is fontos, mert könnyebb a szemöldök formáját megtartani, mint újra kialakítani.

Fotó: Ürmösi Levente Mihály

A cikk nyomtatott változata a Nőileg magazin 2015. szeptemberi lapszámában jelent meg. 

korábban írtuk