Ménessy Kinga Kitty

Ménessy Kinga Kitty: Háromnál több beszélő ne legyen!

Szakmai ártalom, hogy minden rendezvényen dolgozom egy picit. Nyilván csak fejben, és soha nem a hibákat keresem. A hivatalos eseményeken azonban nagyon tudok bosszankodni, amikor alapvető szabályokat nem tartanak be.

Vagány múzeumok ehejt, a szomszédban – Kevésbé ismert gyűjteményeket ajánlunk

Tekeregni csalogat az idő, s gyakran vagyunk ötlettelenek, hová menjünk hétvégén, mi az, amit még útba lehetne ejteni, egy-egy kirándulás mellett. Kevésbé ismert múzeumokat, gyűjteményeket ajánlunk, amelyek remek szellemi töltődés lehetnek a családnak.

Ménessy Kinga Kitty: Ülésrend, rangsor, térköz – A hivatalos események alapja a protokoll

Egy rendezvény sikere mindig a részletekben rejlik. Nem abban, hogy mennyit költenek rá, sokkal inkább számít az, hogy ne szemfényvesztés, hanem valódi tartalom legyen mögötte. Ennek pedig alapja és melegágya a (rendezvény)protokoll.

Ménessy Kinga Kitty: Tudják, hány százalékot tesz ki a rólunk alkotott összképben a vizuális információ?

A protokoll nagykönyv szerint a megjelenésünk nem csupán fél-, hanem a teljes sikert jelentheti. Ezzel szemben, mifelénk a szürke összes árnyalatát viseljük, pedig van élet a fekete-fehér kombináción túl, még a protokoll szerint is.

Ménessy Kinga Kitty: Bea asszony, Katika és Kovács úrhölgy – A „maga” és egyéb megszólítási formák

Bevallom, van, amiben igenis, régimódi vagyok. Például abban, hogy miként szólítok meg másokat, és hogyan szólítsanak meg engem. Eredhet ez jólneveltségből, előzékenységből, ami azonban bizonyos, hogy a megszólítás módja sokat elárul az adott személyről.

Ménessy Kinga Kitty: Ki a jó vendég, és ki a profi házigazda?

A vendég, valamint házigazda fogalma sokunk számára kimerül abban, hogy az otthoni környezethez társítjuk. Pedig ennek a szakterületnek – a protokollon kívül is – számos más formája létezik. Tulajdonképpen minden ember csak a saját otthonában nem vendég.

Jó közérzet télen – hatással van a testi egészségünkre is

Télen kicsit bezárkózunk, elvonulunk, lelassul az életritmusunk. Azonban ilyenkor is nagyon fontos, hogy megtartsuk a jó közérzetünket, mert kihat az egészségünkre is.

Egy szép teríték már fél siker – Terülj, terülj, asztalkám!

Sokunknak okozott már fejfájást az ünnepi asztal megterítése, valljuk be, ha vendégeket hívunk az ünnepekre, az utolsó dolog, amit megtervezünk, az az ünnepi asztal terítése. Pedig egy tökeletes asztal fél siker.

A legjobb, hogy melegen tart: kötött ruhák csinosan

Újra divat a kötött pulcsi és szoknya, de a legmenőbb idén a kardigán vagy a mellény. Találni kötött táskát és sapkát, sálat minden méretben, fazonban, imádjuk a kesztyűt, és lábbelin is felbukkan a kötött minták számos kombinációja.

Ménessy Kinga Kitty: Protokoll bonbon – Használjunk belőlük, amennyi szükségszerű

Induló rovatomról dióhéjban annyit, hogy egy őszi konferencia döbbentett rá arra, mekkora igény van (és megunhatatlan) az illem, az etikett és a protokoll témaköre. No, és miért bonbon? Mert azt a legtöbben szeretjük. A hangsúly a legtöbb szón van, mert nem mindenkihez akarok szólni, hanem azokhoz, akik szívesen olvasnak néhány gondolatot ebben a témakörben. Még egy hangsúlyt tennék: a protokoll az erősségem, ezt is szeretném kidomborítani. Bár tudom, az illem és az etikett is mindig kíván ismételni való

Sokkal több, mint fejfájás: migrén

Nincs rá pontos recept, és nincs rá pontos magyarázat sem. A migrén legtöbb esetben minden embernél változó, éppen ezért a gyógymódja is többféle lehet. Van, akinek két dupla eszpresszó megoldja a problémát, másoknál kórházi kezelés szükséges. Egy biztos: akinek nem volt soha, elképzelni sem tudja, milyen fájdalommal jár. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. októberi lapszámában jelent meg.)

A mini, a levendula és a blézer: mit fogsz hordani idén ősszel?

Ha ősszel és télen is szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben, ne riadjunk vissza az élénk színektől! Ha már az idő komor, legalább mi legyünk mosolygósak. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. szeptemberi lapszámában jelent meg.)

Dancs Zsolt: A lépcsőfokokat meg kell mászni

Talán nincs olyan magyar fellépő, akivel ne lenne valamilyen kapcsolata, ha Dancs Zsoli szervez koncertet, azt precizitás és minőség jellemzi. Nincs neki túl nagy falat, és elég nagy a fejszéje, hogy a legmerészebb szervezési feladatba is bele merjen vágni. Koncert- és programszervező a Szent György Napok és a Székely Vágta csapatában, 2020 óta pedig az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció producere. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. augusztusi lapszámában jelent meg.)

Kalandra fel – vízisportok a kellemestől az extrémig

Felkészülést igényel ez a fajta sportolás is. Ami biztos: kell hozzá fizikai erő, és csak úgy érdemes elkezdeni, ha ismerjük a veszélyeit, továbbá szükséges, hogy jól tudjunk úszni. Feltérképeztük környékünk vízi sportolási lehetőségeit, van kínálat, de még gyerekcipőben jár ez a terület. (Cikkünk a Nőileg magazin 2021. augusztusi lapszámában jelent meg.)

A napszemüveg öltöztet – de melyik az előnyösebb?

Csakúgy mint egy tűzpiros rúzs vagy egy igazán elegáns ruha, egy jól választott napszemüveg is öltöztet. No de melyek azok a tényezők, amelyeket jó tudnunk, ha olyan napszemüveget szeretnénk, ami kiemeli az arcunk formáját? (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. júliusi lapszámában jelent meg).

„Megtudni, hogy hűtlen volt a párunk, egy trauma, meg kell gyászolni, úgy, mint egy szerettünk elvesztését”

Hűtlenség, csalfaság, félrelépés – az értelmező szótár e három szóval magyarázza a megcsalást. Bár jelentéseikben vélünk felfedezni különbséget a három szó között, lényegében mindegyik ugyanazt takarja: olyan kapcsolatot alakítottunk ki egy harmadik személlyel, amelyet a párunk nem tud elfogadni. Mert a megcsalás attól megcsalás, hogy a másik fél annak érzi és annak éli meg. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. júniusi lapszámában jelent meg.)

Hetvenötezer lépés Barcelonában

Egy ideje keresem a megfelelő jelzőt, amivel megjeleníthetném Barcelonát, a katalán fővárost. Talán a színpompás lesz a megfelelő. Ehhez a pompához nem csak Gaudi káprázatos művészete tesz hozzá, hanem maga a kultúra, a történelem és a hagyományaik is. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. májusi lapszámában jelent meg.)

Őserő és Istennők Jánosi Ágnes kollekciójában

Nem csak beszél róla és megalkotja, ő maga az erő. Jánosi Ágnes ruhatervező rengeteg munkát fektetett abba, hogy megmutassa azt a hét archetípust, amely a nőt jellemzi. Teszi mindezt textilbe-, gondolatokba zárva. A benne rejlő erőt pedig ezáltal reflektálja kifelé is, megbolondítva egy csepp szorgalommal és egy jó nagy adag kreativitással. (Cikkünk a Nőileg magazin 2022. májusi lapszámában jelent meg.)